Wat stop jij dit jaar in de kerstpakketten?

11 augustus 2022

Kerstpakket

Gelukkig is alles weer nagenoeg normaal. We kunnen weer veel op kantoor werken en hebben aan het eind van het jaar dan ook de mogelijkheid om een kerstpakket fysiek te distribueren. Dat was voorgaande jaren wel anders. Veel bedrijven moesten toen improviseren. Ze kozen er bijvoorbeeld voor om een bloemetje naar jouw huis te sturen of een cadeaubon. Een zo plat mogelijk cadeau was de afgelopen 2 jaar eigenlijk de norm. Gelukkig kunnen we nu weer grote kerstpakketten weg gaan geven. Maar, wat stoppen jullie er dit jaar in? In dit artikel kun je wat inspiratie op doen!

Iets om te drinken

Bij een kerstpakket hoort natuurlijk een lekker drankje om op het leven te proosten. Dat verdient jouw personeel natuurlijk ook. Er zijn verschillende soorten drank die je in een kerstpakket kan stoppen. Ga je voor wijn? Of ben je meer voorstander van een likeur? Ook een sapje zal het goed doen in een kerstpakket, want deze kan dan gebruikt worden voor het kerstontbijt. Voor welke drank je uiteindelijk kiest, ligt natuurlijk ook aan de samenstelling van je personeel. Heb je veel jongeren in dienst? Dan ga je wellicht eerder voor een lekker bierpakket. 

Lekkers om te snacken!

Bij een kerstpakket horen een hele hoop snacks. Deze kunnen heerlijk tijdens de kerstdagen opgepeuzeld worden voor de tv. Je kunt dan denken aan kaasstengels en chips bijvoorbeeld. Ook aan andere houdbare producten kun je denken. Jam zou bijvoorbeeld een optie kunnen zijn voor bij het ontbijt. Chocolade voor bij de koffie en thee doet het ook altijd goed. Over thee gesproken, ook daarvan zit vaak een smaakje in het jaarlijkse kerstpakket. Wat voor producten je uiteindelijk kiest maakt natuurlijk niet heel veel uit, zolang het maar redelijk gezond is. Het gaat namelijk om het gebaar naar je personeel en gezondheid is belangrijker dan ooit te voren. Een extra bedankje voor hun inzet het afgelopen jaar. Het is wel aan te raden om producten te zoeken, die bij je doelgroep passen.  Als je bijvoorbeeld weet dat het merendeel veganistisch eet, dan kun je daar bijvoorbeeld gedeeltelijk rekening mee houden in het pakket. 

Een leuk accessoire

Het gaat natuurlijk niet alleen om de inhoud van het kerstpakket, maar ook hoe deze is verpakt. Kartonnen dozen zijn namelijk een beetje ouderwets. Tegenwoordig worden kerstpakketten op een andere manier samengesteld. Het ene jaar wordt bijvoorbeeld gekozen voor een trolley of een weekendtas en het andere jaar zit jouw kerstpakket in een leuke mand. Aan die verpakkingen hebben mensen daarna ook nog wat. Zulke dingen komen namelijk altijd wel van pas en is daarom een leuk accessoire.

Bovendien kun je natuurlijk nog andere leuke accessoires toevoegen. Dat kan bijvoorbeeld in lijn zijn met jullie bedrijf. Er is altijd wel een object waarmee je jouw bedrijf kan associëren. Deze kun je dan bijvoorbeeld laten bedrukken met jullie logo. Leuk om als extraatje toe te voegen in het kerstpakket. Daarnaast kun je natuurlijk nog andere leuke accessoires toevoegen, mits je zelf het pakket samenstelt natuurlijk. 

De keuze van het personeel

Als je een standaard cadeau geeft is het moeilijk om iets te vinden waar je iedereen blij mee maakt. Dat is ook bijna onmogelijk, hoe goed jij jouw collega’s ook kent. Gelukkig is daar ook wat op verzonnen. Geef een kaart cadeau, waarmee het personeel zelf een cadeau kan uitzoeken. Dat kan een cadeaubon zijn van een bepaalde winkel, maar ook een bepaalde cheque. Zo heb je natuurlijk de fashioncheque en nog vele andere cadeaukaarten waar je uit kunt kiezen. 

Je hebt ook de keuze om een geschenk uit te laten zoeken bij mijneigenkadootje.nl. Zo kunnen jouw collega’s shoppen tot het saldo op is. Op die manier kiest iedereen zijn eigen cadeau en weet je zeker dat deze goed terecht komen.