Kerstmarkt Oostende

De kerstmarkt van Oostende is een speciale en leuke kerstmarkt omdat ze kleinschalig is, maar tegelijkertijd inspeelt op toeristen. Dit heeft te maken hebben met de kustligging van Oostende. De kerstmarkt vindt plaats in het Leopoldpark, net als vorig jaar. Naast de meer dan 50 kerststandjes met tal van lekkere delicatessen, kan je naar jaarlijkse gewoonte schaatsen op de ijspiste. De kerstmarkt van Oostende straalt een heel knusse en warme sfeer uit die je zeker beleefd moet hebben.

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 leukste dingen om te doen in Oostende.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Oostende in België
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Oostende

Aanbiedingen kerstmarkt Oostende
[wbcr_php_snippet id=”5788″]

Op zoek naar een hotel in Oostende?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!Oostende is geen wereldberoemde stad. Hierdoor krijg je een ongedwongen sfeer waar alles kan en alles mag en iedereen mekaar kent. Hier vind je nog de typische kerstsfeer die hoort bij een kleinere kerstmarkt.

oostende1

Sinds 2011 is er echter een hoop veranderd in Oostende. In de jaren ervoor stonden de typische chalets nog in het middelpunt van de belangstelling. Nu staat de kerstmarkt van Oostende in het teken van kinderattracties en internationaliteit. Oostende wil namelijk het toerisme een boost geven.

Daar zijn ze zeker in geslaagd en gelukkig gaat het niet ten koste van de unieke kerstsfeer. De kerstmarkt wordt sinds vorig jaar georganiseerd in het Leopoldpark. Aan de ene kant van het plein staan tenten waar je gezellig een hapje en een drankje kan nuttigen. Aan de andere kant staan de internationale kraampjes. Hier vind je typische gerechten uit landen als Italië en Frankrijk, maar ook Roemenië. Bijzondere gerechten zijn hier dus gegarandeerd aanwezig! Meer dan twee weken lang kun je hier ook kerstdecoraties zoals kerstballen en kerststerren of warme winterkledij kopen.

Winterijs, zoals de kerstmarkt van Oostende in de volksmond ook wel genoemd wordt, pakt ieder jaar uit met een prachtige ijspiste. Naast het ijs fonkelt de mooiste en grootste kerstboom van Oostende met maar liefst 14.000 ledlichtjes! Een gezellige sfeer gegarandeerd terwijl jij je wangen rood schaatst! Bijzonder aan de ijspiste is dat deze volledig overdekt is zodat je kan schaatsen in alle weersomstandigheden. Ze staat bekend als de grootste overdekte ijspiste van België en is maar liefst 1.000 vierkante meter groot. Het aangrenzende ijsbaantje voor kinderen is 120 vierkante meter groot.

Na al dat schaatsen kan je uitrusten op een van de horecaterrassen met lekkere hapjes en drankjes zoals warme wafels of een jenevertje.

oostende2

Het Leopoldpark wordt elk jaar weer omgetoverd met duizenden kerstlichtjes en versieringen. De sfeer die hiermee wordt gecreëerd is ongeëvenaard. Niet voor niets kijken de bewoners van Oostende hier ieder jaar weer naar uit. Net zoals de Albert I promenade. De plaatselijke handelaars zullen op de zeedijk hun culinaire specialiteiten van het nieuwe jaar laten zien. Wie weet is er wel een kans dat je meteen mag proeven.

Een bezoekje brengen aan Winterijs is een absolute aanrader. Maak de schaatspiste onveilig en verwen jezelf culinair met alle lekkernijen die Oostende te bieden heeft en dit allemaal in een prachtig aangekleed kerstdecor!