Kerstmarkt Leiden

Kerstmarkten zijn vaak het mooist wanneer ze in een historische stad staan. Tussen de oude stadsmuren in blaast een goede kerstmarkt een extra lading sfeer door de winkelstraten. Leiden is daarop geen uitzondering. Deze historische vestingstad is 11 maanden per jaar al zeker een bezoek waard, maar in december haalt de sfeervolle kerstmarkt het beste in Leiden én de Leidenaren naar boven. Met een unieke, drijvende kerstmarkt!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Leiden
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkten in Leiden

Aanbiedingen kerstmarkt Leiden
[wbcr_php_snippet id=”5800″]

Op zoek naar een hotel in Leiden?
Overnacht sfeervol in het authentieke stadscentrum bij Best Western City Hotel

Winter Wonder Weken
Wanneer het weer guur wordt en de dagen korter, komt Leiden pas echt tot bloei. De prachtige straatjes in Leiden worden mooi verlicht en met de intocht van Sinterklaas starten de zogeheten Winter Wonder Weken. Een tijd waarin gezelligheid en lekker eten en drinken hand in hand gaan. Leiden is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een kerstmarktstad van formaat en ook dit jaar staat er weer een kerstmarkt om trots op te zijn. Met bijna 90 sfeervolle chalets is Leiden de place to be wanneer het gaat om cadeautjes scoren, glühwein drinken en… sfeer proeven.

Jawel, Leiden is geen middagje weg. Deze prachtige historische stad mag je zeker niet verlaten voor de lichtjes aan gaan en je een rondvaart hebt gemaakt vanuit de haven. Er is bovendien zoveel te doen dat je sowieso niet al te vroeg in bed zult liggen. Bovendien zijn er vele sfeervolle hotelletjes in het centrum te boeken.

Drijvende kerstmarkt
Leiden is uniek wanneer het gaat om de kerstmarkt. Wie nog nooit de drijvende kerstmarkt van Leiden heeft gezien, moet zeker dit jaar gaan kijken. Het fenomeen won al enkele prijzen en dat is niet voor niets. Natuurlijk ligt de ijsbaan er ook prachtig bij en is de nostalgische kermis goed voor een paar uurtjes plezier. De stad heeft bovendien uitstekend begrepen hoe het een leuke kerstsfeer moet neerzetten. Dus neem je familie mee en ga er lekker op uit. Luister naar de muziek en probeer de lekkerste streekgerechten!

Hooglandse kerstplein
Ook aan de kinderen is natuurlijk gedacht, Kerst is immers een feest voor jong en oud. Het Hooglandse kerkplein is in december omgetoverd tot het Hooglandse kerstplein, waar tijdens de lichtjesparade de kerstboom ontstoken wordt. Vanaf dat moment is het 24 uur per dag kerst op het plein, waar je Joris de Kerstboom kunt vinden en het huis van de Kerstman. Ga zeker even gedag zeggen. Bovendien zijn er veel activiteiten voor de kinderen. Dat wordt zeker een geslaagde dag!