Kerstmarkt Nordhorn

Net over de grens bij Almelo/Oldenzaal vind je Nordhorn. Veel mensen hebben nooit van het Duitse plaatsje gehoord, hoewel het shoppingparadijs toch veelal bij Nederlanders erg in trek is. Deze sfeervolle stad die is omringd door water is in december zeker de moeite. De prachtige kerstmarkt is een lust voor het oog.

Openingstijden 2024Kerstmarkt Nordhorn
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Nordhorn

Op zoek naar een hotel in Nordhorn?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen

Na in intocht van ‘Nicolaus’ dompelt Nordhorn helemaal onder in kerstsferen. Vooral het centrum van Nordhorn wordt omgetoverd in een sfeervol kerstplaatje. Duizenden lampjes verlichten het centrum en vanuit de vele kraampjes worden de meest originele kerstcadeautjes en de meest smakelijke lekkernijen aan de man gebracht.

Vechte Arkaden

Wanneer je nog geen kerstcadeautjes gehaald hebt, wacht hier dan zeker even mee en plan eerst een bezoekje aan Nordhorn. Het winkelcentrum ‘de Vechte Arkaden’ (vernoemd naar de rivier de Vecht die door de binnenstad stroomt) is een paradijs voor iedereen die van winkelen houdt. Voor gunstige prijzen shop je hier de leukste kleding, cadeautjes en souvenirs.

Kerstmarkt Nordhorn

De kerstmarkt

Een kerstmarkt organiseren kun je wel aan de buren overlaten. De houten kraampjes, het gevarieerde programma met veel muziek… het is heerlijk om er een paar uurtjes rond te lopen. Ook voor kinderen is de kerstmarkt in Nordhorn een aanrader. De kerstmarkt komt immers regelmatig kijken en wanneer hij een liedje of gedichtje hoort, beloont hij natuurlijk altijd met cadeautjes. Iedere dinsdag in december is het daarnaast kinderdag. Extra leuk om even met de kinderen te gaan kijken. Ook de speciale ambachten op zondag zijn leuk om te zien. En vergeet de ‘punch-tocht’ niet te maken. Een prachtige rondvaart door winters Nordhorn.

Kerstmarkt in de dierentuin

Wanneer je echt een geslaagde dag wilt beleven, koppel je het bezoek aan de kerstmarkt aan een bezoekje aan de dierentuin. Het Tierpark Nordhorn organiseert namelijk ook een heuse kerstmarkt. Wanneer je een ‘levende kerststal’ wilt zien, ben je hier aan het juiste adres. Op zondag vind je er de kerstman en op zaterdag kun je komen luisteren naar de mooiste verhalen. De dierentuin is daarnaast prachtig verlicht. Een echte aanrader.

Dierentuin Nordhorn