Kerstmarkt Brussel

De grootste kerstmarkt van België vind je in Brussel, ook wel het centrum van Europa genoemd. Deze kerstmarkt telt meer dan 200 kerstkraampjes. Je kan een wandelroute volgen van meer dan 2,5 km door het historische centrum van Brussel waar je kan snuisteren tussen de talrijke kraampjes.

Er is echter nog veel meer te beleven. Je kan je ook laten gaan op tal van spectaculaire kermisattracties of op de schaatsbaan. Breng ook zeker een bezoekje aan de magische kerststal en op de Grote Markt vindt er een uniek klank- en lichtspel plaats. De kerstmarkt van Brussel, oftewel Winterpret, is een sfeervol evenement dat je zeker niet mag missen!

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 leukste dingen om te doen in Brussel.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024kerstmarkt brussel
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Brussel

Op zoek naar een hotel in Brussel?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

De kerstmarkt vind je op de Grote Markt van Brussel en rond de Beurs, op het Muntplein, op het Sint-Katelijneplein en op de Vismarkt. In Brussel kan je een unieke kerstsfeer opsnuiven. In de oude binnenstad staan de prachtig versierde chalets verspreid, elk met speciale en unieke kerstversieringen en hapjes. De stad bestaat uit brede lanen met hoge bomen waardoor je aangenaam kan wandelen.

brussel1

Naast de talrijke kraampjes, zijn er nog vele andere vormen van vermaak. Op het Muntplein staat bijvoorbeeld dit jaar weer een overdekte schaatsbaan! Je kan je eigen schaatsen meenemen of je kan ze ook ter plaatse huren. Een heerlijke activiteit voor het hele gezin! Ouders kunnen aan de schaatsbaan genieten van een warm glaasje glühwein terwijl de kinderen plezier maken op het ijs. Een win-win situatie voor zowel ouder als kind.

Een echte blikvanger op de kerstmarkt van Brussel is het enorme reuzenrad dat versierd wordt met maar liefst 18.000 lichtjes. Je kan het reuzenrad al van ver zien als je Brussel nadert. In de hoogte heb je een schitterend uitzicht over de hele stad en de kerstmarkt. Er staan ook een hoop andere kermisattracties waar je met vrienden en familie plezier kan beleven.

brussel2

Lichtjes voeren absoluut de boventoon op de kerstmarkt van Brussel. Op de Grote Markt staat een imposante kerstboom te pronken met ontelbare fonkelende lichtjes en de mooiste kerstversieringen van het land. Daarnaast zijn alle statige winkel- en bedrijfspanden ook voorzien van imponerende kerstlichtjes en versieringen. Op die manier kom je volledig in de feeststemming!

In de meer dan 200 standjes die de kerstmarkt van Brussel rijk is, vind je alles wat je zoekt. Je vindt hier niet alleen standaard kerstversieringen, maar ook heel bijzondere ornamenten die niemand anders heeft. Verder kan je smullen van typisch Belgische kersthapjes die je zelfs mee naar huis kan nemen.

Mis ook zeker het klank- en lichtspel niet! Dit unieke spektakel vindt om de 30 minuten plaats op de Grote Markt en bestaat uit maar liefst 16.000 rails en LED-spots. Een bijzondere ervaring!

brussel3

Brussel leent zich ook uitstekend voor een weekendje weg. Je vindt hier indrukwekkende, historische gebouwen, een mooie binnenstad gevuld met de beste restaurantjes en cafeetjes. De shoppers onder ons kunnen terecht in de unieke boetiekjes. In Brussel is er voor iedereen wat wils, of je nu houdt van cultuur of lekker wilt gaan shoppen.

De kerstmarkt van Brussel is niet alleen de grootste, maar ook de meest spectaculaire kerstmarkt van België. Je vindt hier plezier en vertier voor het hele gezin. Je kan gaan schaatsen, van het uitzicht genieten in het reuzenrad en de vele kraampjes bewonderen. De ideale plek om een dagje ten volle te genieten van de kerstsfeer.