Kerstmarkten in Nederland

kerstmarkt in Nederland

Het leuke aan kerstmarkten in Nederland is dat ze niet altijd op de plaatsen zijn te vinden waar je dat zou verwachten. Oké, je hebt Amsterdam met een prachtige kerstmarkt. Toch heeft Amsterdam dan weer niet de grootste kerstmarkt. Deze eer is weggelegd voor Dordrecht. In de oude Zuid-Hollandse stad staan maar liefst 300 kraampjes! En wat te denken van Valkenburg? Dit kleine stadje heeft een kerstmarkt die met de internationale top mee kan.

Tips om te doen in Nederland


Over de grens zijn kerstmarkten al vele jaren populair. In Duitsland doken de eerste kerstmarkten zelfs al in de vijftiende eeuw op. Onze oosterburen waren er dus vroeg bij, maar dat betekent niet dat Nederland geen goede kerstmarkten kent. Sterker nog, kerstmarkten komen in Nederland meer en meer in opkomst. Logisch ook, want er is niets zo gezellig als een goede, ouderwetse kerstmarkt. Zo kom je helemaal in de kerststemming!

Het goede nieuws is: voor een topmarkt hoef je niet langer de grens over. Niet langer hoef je uren in de auto te zitten voor een gezellige, sfeervolle markt. Nederlandse kerstmarkten worden groter, gezelliger, sfeervoller en beter. En er is er altijd wel eentje bij jou in de buurt. Wat te denken van de kerstmarkt in Amsterdam, Maastricht of Haarlem? Woon je in het noorden? Dan kun je naar Groningen. In het zuiden heb je zelfs nog meer opties. En dit zijn slechts de grootste kerstmarkten in Nederland, je hebt natuurlijk ook een boel kleinere kerstmarkten die zeer gezellig zijn.

Nog even over Valkenburg: dit stadje heeft een kerstmarkt die je mooiste kerstmarktdromen overtreft. De kerstmarkt is gesitueerd in de grotten van Valkenburg en is qua sfeer haast niet te overtreffen. Niet voor niets komen bezoekers uit het buitenland naar onder meer deze kerstmarkt voor een unieke ervaring.

Maar niet alleen Valkenburg, ook Maastricht heeft een zeer bijzondere kerstmarkt. Op de kerstmarkt in Maastricht kun je genieten van alles wat deze stad te bieden heeft. Hier vind je meerdere kerstmarkten door de gehele stad heen. Zo heb je hier kerstmarkten die in het teken staan van culturele exposities en voorstellingen, maar natuurlijk wel met een kersttintje. Het blijft immers een kerstmarkt. Op het Vrijthof vind je weer meerdere attracties (ijsbaan) en standjes. Dat Maastricht een gezellige stad is, is sowieso algemeen bekend.

nederland2

De kerstmarkt Haarlem duurt slechts één dag, maar dat geeft niets. In deze ene dag wordt Haarlem namelijk op een prachtige manier belicht. Hier vind je een hoop prachtige kerstkraampjes waar bijzondere, veelal handgemaakt, kerstdecoraties worden verkocht. Voor een bijzonder cadeau ben je hier aan het goede adres.

Top 5 kerstmarkten Nederland

Kerstmarkt Valkenburg heeft alles wat je van een kerstmarkt mag verwachten. De sfeer is er absoluut top, mede dankzij de prachtige locatie. Uniek in Europa!

Kerstmarkt Amsterdam is een aanrader voor iedereen die van schaatsen houdt. Het schaatsdorp is echt sprookjesachtig en de variatie in aanbod maakt Amsterdam ideaal voor een dag uit.

Kerstmarkt Maastricht is een lust voor het oog. En wat is Maastricht toch een wonderlijk stadje rondom de kerstperiode.

Kerstmarkt Deventer mag dan niet al te groot zijn, maar het thema maakt heel veel goed. Wanneer je eens een ‘andere ervaring’ wilt, ben je in Deventer aan het juiste adres!

Kerstmarkt Apeldoorn is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar niet voor niets strijkt Serious Request neer in Apeldoorn. Zeker wanneer je in de buurt bent, moet je zeker even gaan kijken! Leuke shopstad ook!

En zo zijn er meerdere kerstmarkten die het bezoek zeker waard zijn. Kijk hiervoor in het overzicht in Nederland. Veel kerstmarkten bieden een zeer gevarieerd aanbod aan producten en hapjes en drankjes. Vaak ook specifieke streekproducten. Of je nou op zoek bent naar een kerstmarkt door de gehele binnenstad, of naar een knusse kerstmarkt: in Nederland kan je het vinden. Dat is wat de kerstmarkten in Nederland zo bijzonder maakt. Niet langer hoef je per se de grens over voor een goede kerstmarkt. We mogen stiekem best trots zijn op onze Nederlandse markten!

nederland3

Bekijk ook de volgende kerstmarkten op onze site: