Kerstmarkt Wenen

De hoofdstad van Oostenrijk, gelegen aan de Donau, staat bekend om haar schitterende klassieke uitstraling. De stad kenmerkt zich door de aanwezigheid van een veelvoud aan statige en klassieke gebouwen. Wenen laat het hart van vele toeristen dan ook sneller slaan. Zeker tijdens de kerstperiode is de stad betoverend mooi. De sfeervolle lichtjes en de vele gezellige en traditionele kerstmarkten maken Wenen tot een zeer geschikte locatie om de echte kerstsfeer op te snuiven.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Wenen
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Wenen

Op zoek naar een hotel in Wenen?
Bekijk hier de speciale lastminute aanbiedingen


vienna2

Wenen heeft verschillende kerstmarkten waardoor er voor iedere kerstliefhebber wat wils is. De markten hebben allemaal hun eigen charme en karakter. Of je nu gaat voor een traditionele kerstmarkt of voor kunst en cultuur. In Wenen vind je zeker wat je zoekt.

Een absolute aanrader is de wereldberoemde en honderden jaren oude Wiener Christkindelmarkt. Deze kerstmarkt steekt met kop en schouders boven alle andere uit. De kerstmarkt is al ruim 700 jaar een absolute topper en bevindt zich voor het Wiener Rathaus, het imposante gemeentehuis van Wenen. Het is misschien wel de mooiste en meest sfeervolle kerstmarkt van heel Europa. De inwoners zijn dan ook met recht trots op deze Weense kerstmarkt.

De Wiener Christkindelmarkt bevat alles waar jouw kersthart sneller van gaat kloppen. Op deze sfeervolle locatie, vind je vele gezellige kraampjes met duizenden kerstproducten en andere snuisterijen. Ook aan een hapje en een drankje zal het niet ontbreken. Geroosterde kastanjes proeven of genieten van de heerlijke Oostenrijke schnapps, het kan allemaal. De schitterende kerstmuziek op de achtergrond maakt het plaatje helemaal compleet!

Een andere toeristentrekker in Wenen, is het kasteel Schloss Schönbrunn. Op het romantische kasteelplein wordt jaarlijks een zeer sfeervolle kerstmarkt georganiseerd. Ook hier zijn alle ingrediënten aanwezig voor het beleven van een geslaagde kerstmarkt. Geniet van een lekker glaasje punch en struin de kraampjes af!

vienna1

De kerstmarkt Spittelberg is ook een hele leuke. Spittelberg is een kunstwijk die bestaat uit smalle straatjes. De kerstmarkt die hier plaatsvindt is een beetje alternatief door zijn vele handgemaakte producten en kunst. Hier kan je echt unieke kerstspullen ontdekken die je niet terugvindt op de andere kerstmarkten. Er zijn ook activiteiten voor kinderen zoals houtbewerken.

Wat het kerstdorp van Alten dan weer uniek maakt, is zijn ligging in het oude ziekenhuis van Wenen. Op deze speciale locatie worden verschillende optredens gegeven door o.a. gospelkoren en trompetblazers. Je kan hier ook gaan schaatsen op de ijsbaan en de levende kribbe bewonderen. De kleinsten onder ons kunnen zich amuseren door een traditioneel ritje te maken op een pony.

vienna3

Wat Wenen zo aantrekkelijk maakt voor de liefhebber van kerstmarkten, is de grote hoeveelheid aan markten gedurende de aanloop naar kerst. Je kan in Wenen genieten van kunst en cultuur en ook van de echte wintersfeer. Wenen is een stad vol met pracht en praal. De statige bouwstijl in de stad is uitstekend geschikt om te combineren met de gezellige en intieme sfeer van Kerstmis.