Kerstmarkt Munster

Het oude en historische stadje Munster heeft gedurende het kerstseizoen een heleboel te bieden. Er bevinden zich maar liefst 5 kerstmarkten in de binnenstad die je uitnodigen om van de kerstsfeer te genieten. De binnenstad met oude koopmanshuizen en kerken is sfeervol verlicht en overal komen de heerlijke geuren van verschillende lekkernijen je tegemoet.

Openingstijden 2024Kerstmarkt Munster
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkten in Munster

Op zoek naar een hotel in Munster?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

De kerstmarkten van Munster liggen in de mooie binnenstad vlakbij de winkelstraten. Je kunt dus een combinatie maken van lekker shoppen en slenteren langs de verschillende kraampjes. Alle kerstmarkten liggen op loopafstand van elkaar, dus je hoeft het beslist niet bij één markt te houden als je een dagje naar Munster gaat. Elke kerstmarkt heeft iets speciaals te bieden, dus er is voor ieder wat wils.

kerstmarkt munster

De oudste en mooiste kerstmarkt, de Prinzipalmarkt, ligt op de binnenplaats van het stadhuis. Omgeven door talloze lichtjes ademt deze kerstmarkt een romantische sfeer uit. Je vindt hier standjes met prachtige sieraden en originele kunstobjecten. Verder kan je hier ook nog proeven van de smakelijkste hapjes en drankjes.

De Lichtermarkt ligt aan de voet van de statige St. Lambertikerk en wordt omgeven door historische gebouwen. Je kan hier de gigantische kerstboom bewonderen die maar liefst 20 meter hoog is en versierd wordt met prachtige fonkelende lichtjes. De kerstkraampjes met spitse, blauwe daken zorgen voor een leuk uniek accent.

munster kerstmarkt

In Munster kan je ook gaan rondkuieren in het knusse kerstdorp dat rond het monument, de Kiepenkerl, gelegen is. Hier kan je gaan snuisteren in de traditionele kerstkraampjes en je maag vullen met typisch Duitse lekkernijen. Smul bijvoorbeeld van de reibekuchen, dit zijn heerlijke aardappelkoekjes die echt bij de Duitse kerst horen. Of probeer de groene kool met bratwurst terwijl je drinkt van een lekker glas punch. Welke smaak je ook hebt, je komt hier beslist niet met een lege maag te zitten!

Breng ook zeker een bezoekje aan de Aegidii kerstmarkt. Dit is een sprookjesachtige markt om met het hele gezin te bezoeken. Je kan er een mooie kerststal gaan bezoeken en de 6 meter hoge en schitterend versierde piramide.

Op de Giebelhüüskesmarkt kunnen de kunstliefhebbers onder ons zeker hun gading vinden. Hier kan je vooral ambachtelijke kunst terugvinden en tegelijkertijd smullen van bijzondere lekkernijen. De Giebelhüüskesmarkt is op een bijzondere locatie gelegen, namelijk vlak voor de Überwasserkirche.

Tijdens de kerstperiode wordt de mooie oude binnenstad van Munster omgetoverd in een echt wintersprookje. Er worden zelfs speciale kerstrondleidingen georganiseerd door de stad. Alles wordt dan extra mooi verlicht en versierd zodat jij je helemaal kan onderdompelen in de knusse en feestelijke kerstsfeer.