Kerstmarkt Berlijn

Het is eigenlijk niet mogelijk om het over de kerstmarkt van Berlijn te hebben. De hoofdstad van Duitsland en de grootste stad van het land laat namelijk zijn spierballen zien tijdens de kerstdagen. Het bluft vele andere steden af op het gebied van grootsheid. Een kerstmarkt? Twee? Tien? Nee hoor, er zijn liefst 26 kerstmarkten te vinden in Berlijn! De 3,5 miljoen ‘Berliners’ wachten op tienduizenden bezoekers om hun trots te presenteren. Je kunt hier gerust een weekje je tent opslaan!

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Berlijn
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Berlijn

Op zoek naar een hotel in Berlijn?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!
Of kijk hier voor tips: Hotel in Berlijn

berlijn1

Waar te beginnen als we het over Berlijn hebben? Het is onmogelijk om alle kerstmarkten te behandelen. Alle kerstmarkten, groot en klein, hebben hun eigen unieke charme. Je vindt kerstmarktjes in kerken, oude fabrieken of hallen. Of gewoon middenin de winkelstraat. We zullen drie markten toelichten, maar bedenk dat Berlijn groot genoeg is om je te vermaken van november tot het begin van volgend jaar! Ook omdat Berlijn gewoon een geweldige stad is voor iedereen die van cultuur en kunst houdt.

Potsdamer Platz
De Winterwelt kerstmarkt is een bijzondere, vanwege zijn ligging en knusheid. De markt midden tussen de gebouwen en is enorm populair bij bezoekers. Misschien wel omdat dit één van de weinige kerstmarkten is waar je kunt rodelen! Ouderwets rodelen, bedoel we dan. Voor een klein bedrag kun je op een autoband van de sneeuwheuvel naar beneden. Sowieso kun je je hart ophalen als je een actieve dag wilt. Je kunt onder meer schaatsen en verschillende winterspelen doen. Natuurlijk ontbreekt het nodige vertier niet. Er zijn verschillende optredens en de sfeer is buitengewoon gezellig!

berlijn2

Alexa Wintertraum
Vlakbij de Alexanderplatz vind je winkelcentrum Alexa. En hier staat de ‘Wintertraum’. Een absolute must als je met een groepje Berlijn gaat verkennen. Dit is een mix tussen een traditionele kerstkmarkt en een prachtige kermis. Kerstmis meets kermis, kunnen we wel zeggen. Er is een gigantisch reuzenrad, er zijn botsauto’s en draaimolens. En er staat zelfs een achtbaan. Als je dan uitgedraaid bent, kun je op je gemak even over de markt slenteren en – mocht je daar nog trek in hebben na alle attracties – jezelf trakteren op een heerlijk bord poffertjes. Of een echte Duitse bratwurst met bier!

Weihnachtszauber (Gendarmenmarkt)
Deze markt is bijna onwerkelijk mooi. Je loopt met je mond open over deze markt. Misschien wel de mooiste markt van Europa. De markt ligt op een prachtige locatie, tussen de Dom, het concertgebouw en de ‘Franzozische Friedrichstadtkirche’. Het is een traditionele kerstmarkt, maar absoluut in de beste zin van het woord. Smaakvolle optredens en muziek, heerlijke gerechten en een prima kerstboom. Ook qua licht en standjes klopt deze markt precies. Een ware traktatie voor zowel de neus als het oog. Zeker de moeite waard! Eigenlijk onmisbaar wanneer je voor Berlijn gaat in de feestmaanden.

berlijn3