Kerstmarkt Parijs

Parijs is tijdens de kerstperiode een absolute aanrader. Verspreid over de stad vind je op elk pleintje wel een kerstmarkt terug. Dit maakt van Parijs nog meer een baken van licht dan het al is. Kerst in Parijs is dan ook een unieke belevenis. Je kan werkelijk overal in de stad rondstruinen en zakken vullen met de leukste hebbedingetjes terwijl je je maag vult met de vele hapjes en drankjes. Er is zoveel te zien en te doen dat je ogen en oren tekort komt!

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 bezienswaardigheden in  Parijs

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Parijs

Op zoek naar een hotel in Parijs?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!
Of kijk ook hier voor hotels Parijs


parijs1

Parijs is de internationale stad van de liefde. Er zijn talloze films gemaakt waar het maar om één ding draait: liefde in de setting van Parijs. De schitterend verlichte straten, de Eiffeltoren, het Louvre… Iedereen houdt van deze stad met zijn prachtig decor. Tijdens de kerstperiode wordt deze stad zowaar nog romantischer. De Champs-Elysees moet je bijvoorbeeld absoluut gezien hebben. Het is het bekendste plein van Parijs en wordt voor de kerstmarkt overvloedig versierd met de mooiste ornamenten en lichtjes.

Op Place de la Concorde staat een gigantisch reuzenrad. Wat dit reuzenrad echter speciaal maakt, is dat je kan genieten van een adembenemend uitzicht over heel Parijs en de Seine met in de nabijheid het verlichte Champs-Elysees.

parijs2

Op de kerstmarkt La Défense vind je maar liefst 350 stalletjes. Het is hiermee de grootste kerstmarkt van Parijs. Défense ligt echter niet in het centrum. Om hier te komen dien je een metro te nemen, maar als je er eenmaal bent, is het de reis dubbel en dik waard. Hier vind je namelijk alles. Er zijn diverse boetiekjes en kerststalletjes en allerlei animaties. De kleintjes kunnen hier ook op de foto gaan met de Kerstman. Kerstmarkt Parijs

Wat de kerstmarkt Trocadero zo speciaal maakt, is dat deze gelegen is aan de voet van de Eiffeltoren. Je vindt hier gezellige internationale kraampjes met producten uit o.a. China en Roemenië. Daarbovenop kan je ook nog eens plezier maken in de diverse attracties voor jong en oud. Zelfs een ijspiste ontbreekt niet. Wil je graag een pirouette maken met de Eiffeltoren op de achtergrond dan kan dat hier!

Op de Place Saint Germain des Prés staat een heus kerstdorp. Hier heb je 25 prachtig versierde chalets met overheerlijke streekproducten en originele kerstartikelen. Weer iets dat de kerstmarkt van Parijs zo ontzettend origineel en bijzonder maakt.

De kerstmarkt van Montmartre is de meest romantische en hoogst gelegen kerstmarkt van Parijs. Deze ligt aan de voet van de Sacre Coeur op het plein voor de imposante basiliek. In de vijftig kraampjes kan je smullen van bijvoorbeeld een typisch Franse crêpe terwijl je nipt van een glaasje glühwein.

parijs3

De kerstmarkt van Parijs is een gigantisch feest. De stad is met kerst nog sfeervoller dan anders. Ga shoppen in de vele prachtig versierde winkels. Dompel je onder in de magische kerstsfeer op de gezellige kerstmarkten en slenter door de feestelijk verlichte straten. Romantiek op en top!