Kerstmarkten in België

Kerstmarkt in België

Uniek in België zijn de bourgondische kerstmarkten op de mooi aangeklede stadspleinen. Ze zijn talrijk aanwezig en hebben naast heerlijke hapjes allen weer iets anders te bieden. Van skipistes tot ijsbanen en van glühwein tot rodelbanen. Belgische steden hebben elk hun eigen typerend karakter en dit komt ook tot uiting op de kerstmarkten. Dat is het mooie aan de Belgische kerstmarkten: ze hebben voor elk wat wils!

België staat bekend om zijn frietjes, bier en chocolade, maar waar België ook in uitblinkt zijn de prachtige, sfeervolle kerstmarkten!

Tips om te doen in België


Neem nu de kerstmarkt van Antwerpen. Deze kerstmarkt van internationale allure is uitermate geschikt voor een weekendje weg. Hier beleef je de winterpret en kun je ook nog eens al je kerstinkopen doen.

Of de kerstmarkt van Brussel: een reuzenrad en een schaatsbaan en dat in het centrum van Europa! Daarnaast vind je hier ook nog eens meer dan 200 kerststandjes waar je alles kunt vinden dat met kerst te maken heeft. Een prachtige kerstmarkt waar België terecht trots op mag zijn.

Dan heb je ook nog de kleinere kerstmarkten zoals die van Leuven, Gent, Hasselt, Lier en Oostende. Deze kerstmarkten zijn misschien niet de grootste, maar wel zeker een bezoekje waard. Oostende richt zich vooral op toeristen. Dit kan je merken aan de lekkere hapjes uit o.a. Roemenië, Frankrijk en Italië. Hasselt is voor veel mensen een favoriet vanwege de fantastische attracties die tussen de kerstkraampjes staan. Je kan hier zelfs een ritje maken op de achtbaan! Dan heb je nog Gent, een authentieke Belgische stad. Deze kerstmarkt is ondertussen uitgegroeid tot een heus evenement met animatie, muziek, attracties en nog veel meer. Terwijl de steden Lier en Leuven worden omgetoverd in knusse kerstdorpen die een warme sfeer uitstralen.

kerstmarkt-belgië-reuzenrad

Wat de kerstmarkten van België allemaal uitstralen is de gezelligheid, de gastvrijheid en het ware kerstgevoel. Alle steden proberen dit zo goed mogelijk uit te dragen. In het centrum van de steden, waar de kerstmarkt wordt gehouden, helpt iedereen mee met het aanbrengen van versieringen. Van bedrijven tot winkels en van winkels tot inwoners. Zo ontstaat er uiteindelijk een echt kerstdorp met een unieke kerstsfeer die je zeker niet mag missen!

Kerstmarkten in België zijn traditioneel en authentiek. Het mooiste is dat inwoners, organisatoren en bezoekers de kerstmarkt allemaal samen tot een goed einde willen brengen. Gezelligheid staat hier hoog in het vaandel. Samen genieten van een glaasje glühwein of een warme kop chocolademelk is dan ook traditie. Daarnaast wordt er op de kerstmarkten in België ook altijd gedacht aan de kinderen. Zij kunnen genieten van leuke attracties of schaatsen op de ijsbaan. De ouders kunnen dan weer lekker rondneuzen in de standjes. De Belgische kerstmarkten, dat is samen genieten van traditie en gezelligheid!

kerstmarktbelgie2

Populairste kerstmarkten België

Aalst: Tijdens de kerstperiode wordt alles uit de kast gehaald om een magische sfeer te creëren. Op de kerstmarkt van Aalst kan je deel uitmaken van die echte, warme kerstsfeer!

Antwerpen: De kerstmarkt van Antwerpen is een van de grootste kerstmarkten van België en aan gezelligheid is hier ook zeker geen tekort! Je kan hier niet enkel snuisteren tussen de talrijke stalletjes. Op de ijspiste op het Steenplein kan je ook je beste kunstjes oefenen.

Brasschaat: Als één van de eerste steden in Vlaanderen heeft Brasschaat de kerstmarkt geïntroduceerd. Brasschaat is dus eigenlijk de grondlegger van deze gezellige traditie in Vlaanderen.

Brugge: Dankzij de kerstmarkt is de intieme binnenstad nog eens extra magisch wanneer de gezellige kerstsfeer met duizenden lampjes, dennengeur, warme wafels en glühwein de toon zetten.

Brussel: De grootste kerstmarkt van België vind je in Brussel, ook wel het centrum van Europa genoemd. Deze kerstmarkt telt maar liefst 240 kerstkraampjes. Je kan een wandelroute volgen van meer dan 2,5 km door het historische centrum van Brussel waar je kan snuisteren tussen de talrijke kraampjes.

Durbuy: Het kleinste stadje ter wereld, zo wordt Durbuy ook wel genoemd. Maar zelfs de kleinste steden weten groot uit te pakken rond Kerstmis. Wie wil er immers niet genieten van sprookjesachtige taferelen en heerlijke hapjes?

Gent: Waar vroeger Gent slechts een kleine kerstmarkt had, is de kerstmarkt van Gent nu uitgegroeid tot een heus evenement: de Gentse Winterfeesten. Gent staat al sinds mensenheugenis bekend om de Gentse Feesten: een tiendaags festival met muziek, cultuur en zoveel meer. Een deel van die sfeer zal je ook terugvinden op de Gentse Winterfeesten.

Hasselt: De kerstmarkt van Hasselt heeft voor elk wat wils. In Hasselt vind je niet alleen een prachtige en sfeervolle kerstmarkt, maar ook een overdekte schaatsbaan en tal van spectaculaire attracties.

Knokke: De kerstmarkt van Knokke is met zijn grote schaatsbaan de ideale bestemming voor jong en oud. Je kan er na een mooie strandwandeling genieten van een warm hapje en drankje aan één van de vele gezellige standjes.

Leuven: De kerstmarkt van Leuven is één van de oudste kerstmarkten van België. Dit kan je merken aan de prachtige authentieke sfeer die de kerstmarkt uitademt, vooral door zijn unieke streekproducten en traditionele lekkernijen.

Lier: De kerstmarkt van Lier bestaat slechts enkele jaren, maar toch is deze gezellige kerstmarkt een waar fenomeen geworden in Lier en omgeving. Dat is niet voor niets. Tijdens de kerstperiode wordt het centrum van Lier omgetoverd tot een prachtig kerstdorp!

Luik: De kerstmarkt van Luik is de oudste kerstmarkt van heel België en ook nog eens één van de grootste. Deze kerstmarkt telt maar liefst 200 chaletjes waar je alles kan kopen wat met kerst te maken heeft.

Mechelen: De kerstmarkt van Mechelen, oftewel Het Warmste Weekend, is een knusse en zeer gezellige kerstmarkt. Ideaal om te vertoeven met het hele gezin. Je kan er rondneuzen tussen de kerstkraampjes en smullen van de talrijke lekkernijen. Het wordt allemaal nog leuker door de live wereldmuziek en voor de kleinsten wordt er ook heel wat animatie voorzien.

Oostende: De kerstmarkt van Oostende is een speciale en leuke kerstmarkt omdat ze kleinschalig is, maar tegelijkertijd inspeelt op toeristen. Dit heeft te maken hebben met de kustligging van Oostende. Het Wapenplein wordt elk jaar omgetoverd tot een magisch winterlandschap met prachtige lichtjes.