Kerstmarkten in Engeland

londen2

Engeland is een land van tradities. En als er één feest traditioneel van aard is, dan is het Kerstmis wel. Het vieren van Kerstmis in Engeland is dan ook een geweldige ervaring! De echte kerstsfeer is te vinden in de vele Engelse steden, vol karakter en gezelligheid. De Engelse kerstmarkten zijn dan ook een absolute aanrader. Bovendien ben je in een mum van tijd in Engeland – via de tunnel, met de ferry of met het vliegtuig. Een weekendje kerstsfeer opdoen in een Engelse stad is misschien wel de beste manier om in de kerststemming te komen!
Kerstmarkten in de hoofdstad: Londen!
Wie aan Engeland denkt, denkt meestal aan Londen. De stad is om vele redenen een echte trekpleister en wordt – gezamenlijk met Parijs, Tokio en New York – gezien als alfa-wereldstad. Londen bereiken is daarnaast niet bepaald moeilijk. Er gaan veel vluchten  naar Londen vanuit Nederland en België. Het is misschien wel charmanter om het per boot te doen. Een mooie ervaring!

Ongeveer een maand voor Kerstmis is Londen al in de kerstsferen. In de wereldstad zijn verschillende markten te bezoeken, waarvan Hyde Park de meest bekende is. Ook Winter Wonder Land heeft een grootse naam opgebouwd. Hiervoor kun je zelfs beter kaartjes reserveren! Hoe dan ook is Londen om vele redenen de moeite waard. Ga het zelf maar eens bekijken!

Kerstmarkten in Newcastle
Newcastle – of voluit: Newcastle upon Tyne – is een stad met een zeer interessante geschiedenis. De stad werd door de Romeinen gesticht, bijna vernield door de Vikingen, maar gelukkig is ze overeind gebleven om met kerst te kunnen uitblinken! Vooral de kerstmarkt rondom Grey’s Monument is erg populair. En shoppen kun je naar hartelus in het beroemde warenhuis Fenwick.

newcastle engeland

Typisch Engels
Wil je de toeristen nu een beetje ontlopen en echt iets ontdekken van het Engelse kerstgevoel, dan kun je Londen en Newcastle wellicht beter overslaan. Hoewel de steden schitterend zijn met kerst, trekken ze beiden de nodige toeristen aan. Je kunt daarom voor een echte Engelse kerst eens denken aan Canterbury of Portsmouth, in het zuiden van Engeland. Of je reist af naar het hart van Engeland, waar het stadje York ligt. Deze steden zijn allen de moeite waard om te bezoeken en de kerstmarkten zijn absoluut een reden om dat in december te gaan doen!