Kerstmarkt Friesland

In het hoge Noorden blijven ze natuurlijk niet achter. Er is meer dan genoeg keuze wat betreft leuke uitjes tijdens de feestdagen in Friesland. Maar wat zijn nou de hoogtepunten? Tip: pak jezelf lekker warmpjes in en neem een grote tas mee, want je zult heel wat verrassingen tegen het lijf lopen.

Openingstijden 2023
Bekijk hier de openingstijden van alle kerstmarkten in Friesland

Op zoek naar een hotel in Leeuwarden?
Bekijk hier de speciale last minute prijzen! 

Kerstmarkt

Dit jaar vermaak je je in maar liefst 57 verschillende plaatsen in de provincie. Zo maak je bijvoorbeeld een boswandeling bij de Boerestreek in Appelscha, is er live muziek en allerlei workshops in Echtenerbrug, en staan oude ambachten centraal in Kollum. En dat is nog lang niet alles. 

De traditie van Charles DickensKerstmarkt Friesland

Er wordt flink ingezet op Charles Dickens. We zien deze traditie steeds meer groeien. Dit jaar doen in ieder geval Lemmer, Buitenpost en Dokkum mee. Je kunt dan een speciale route dwars door het historische centrum lopen en zo kennismaken met de sfeer van Charles Dickens. Het gaat er barsten van o.a. muziekkorpsen, koren, straattheater en nog veel meer.

Oftewel je hoeft je geen zorgen te maken over verveling. Wij snappen echter wel dat je niet elk evenement en/of kerstmarkt wilt afstruinen. Daarom hebben wij alvast een favoriet voor je uitgekozen.

Dé kerstmarkt in de hoofdstad

Je wilt Kerstmarkt Blokhuispoort in Leeuwarden zeker niet missen! Tijdens deze markt staan er zo’n 50 kraamhouders met wonderschone zelfgemaakte spullen, kerststukjes, kaarsen, kleding, make-up, woonartikelen en noem maar op. Alles wat je zoekt voor kerst is hier te vinden. En meer! Eventueel kunnen jouw kids zich vermaken in het kindercircus of draaimolen. Honger lijden is er ook niet bij, want er staan veel foodstands met veel lekkers op het plein. Als dit niet één van de leukste uitjes van december wordt, weten wij het ook niet meer. 

De kerstmarkt laat nog wel even op zich wachten tot december. Wanneer dit precies gaat zijn?
Bekijk hier de openingstijden

Kerstmarkt