Kerstmarkt Frankfurt

Frankfurt is in het bezit van één van de oudste kerstmarkten van Duitsland. Daarnaast is het ook een ontzettend indrukwekkende kerstmarkt. Natuurlijk waan je je in een waar winterwonderland, door de prachtige decoraties die perfect passen bij die tijd van het jaar. Op iedere hoek kun je genieten van een lekkere glühwein en van gebrande amandelen. Overal waar je kijkt zie je gezellige kerstverlichting en andere versieringen. De mooie kraampjes zijn voorzien van sfeervolle hebbedingetjes, oude ambachten, nostalgisch speelgoed en allerlei artikelen die ideaal zijn om cadeau te doen. Daarnaast kun je traditionele, lokale gerechtjes degusteren.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2023Kerstmarkt Frankfurt
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Frankfurt

Op zoek naar een hotel in Frankfurt?
Ontdek hier speciale lastminute prijzen!

Frankfurt kerstmarkt

Op het marktplein staat de kribbe centraal, waarbij levende figuren de Kerstman een handje helpen met het uitdelen van de cadeautjes. De grootste kerstboom van Duitsland is hier te vinden en rondom deze boom zijn er een hoop concerten georganiseerd. Het programma staat vol met optredens van torenblazers en andere kerstgerelateerde muzikanten.

Ben je van plan om rond de kerstperiode te genieten van een sprookjesachtige beleving? Dan zit je in Frankfurt sowieso goed.

Frankfurter kerstmarkt

De kerstmarkt van Frankfurt is groot en trekt ieder jaar veel bezoekers uit het binnen- en buitenland. De markt is gelegen in het oude centrum aan de Römerberg en loopt door van de Dom tot de winkelstraten van deze mooie stad.

De kerstmarkt loopt van de oevers van de Main, over de Römerberg en St. Paulusplein, tot aan de Liebfrauenberg en Hauptwache. Je zult je ogen uitkijken als je door de versierde straten loopt. Door de traditionele ambachten en verrukkelijke lekkernijen, zul je steeds weer verrast worden.

Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij een van de unieke honingwinkels, proef van Bethmännchen amandelsnoepjes, of probeer de appelglühwein, de lokale specialiteit.

Dit jaar staan er weer tal van evenementen op de planning, waaronder een ritje met de trein op de historische spoorbaan, leuk voor de kinderen. Ook het bezoek van Sinterklaas op 6 december zullen de kinderen zeker en vast geweldig vinden.

frankfurt2

Traditioneel en bourgondisch

De kerstmarkt in Frankfurt staat bol van de traditionele ambachten en is ook zeer gericht op lekkernijen en glühweinen. Hierdoor komt de bourgondische kant van Duitsland goed naar voren. Uiteraard brengt dit altijd een stukje nostalgie met zich mee; tijdsbesef is hier niet aan de orde.

De tijd zal voorbij vliegen en je zal er van balen dat het niet iedere maand Kerst kan zijn, want deze kerstmarkt is er een waar je niet meer weg zal willen. Kortom, mocht je twijfelen over welke kerstmarkt je het beste kunt bezoeken, dan is Frankfurt te allen tijde een goede optie.

Voor iedereen is er wat te doen en er is vooral heel veel te zien, te eten en te drinken. Uiteraard ziet het er prachtig uit en je zult hier dan ook niets tekort komen. De sfeer zal nog tijdenlang bij je blijven hangen, simpelweg omdat deze kerstmarkt er één is die je niet snel zult vergeten.

Frankfurt is de plek waar je moet zijn voor een geslaagde kerstmarkt!