Kerstmarkt Duisburg

Als je van kerstbomen houdt, kun je deze kerst het best de auto of trein pakken richting Duisburg. Maar liefst 750 kerstbomen worden in de Duitse stad geplaatst. Zes weken lang heten de bijna half miljoen inwoners van Duisburg je welkom op een een ouderwetse – of traditionele – kerstmarkt van niveau!

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Duisburg
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Duisburg

Zoek je lastminute een hotel in Duisburg?
Hier vind je lastminute hotels tegen de beste prijs!

duisburg kerstmarkt

Traditioneel
De kerstmarkt in Duisburg is traditioneel in de goede zin van het woord. Dat betekent dat de nadruk ligt op alles waar de kerstmarktgedachte traditioneel voor stond: stalletjes met leuke cadeautjes, kerstlichtjes, gluhwein, chocolademelk en een ijsbaan. En dat hebben ze in de Duitse stad goed begrepen. Wanneer je de kerstmarkt betreedt, word je verwelkomt in een schitterende omgeving van lichtjes. De geur van dennenbomen doen je vermoeden dat je middenin het Zwarte Woud staat. Ook de geur van gebrande amandelen draagt daar aan bij. Een heerlijke entree!

Duisburg is een kerststad. Liefst zes weken voor het begin van het nieuwe jaar worden de stalletjes neergezet en verandert de stad in een zee van lichtjes en feestversieringen. Vanuit de traditionele houten hutjes worden prachtige handgemaakte kunstwerkjes verkocht en uitstekende gluhwein geschonken. Op de kerstmarkt in Duisburg vind je unieke producten. Prachtige streekproducten in alle vormen en kleuren. Voor kerstinkopen kun je dus perfect naar de markt.

duisburg2

IJsbaan
De ijsbaan van Duisburg is een absolute attractie voor alle bezoekers van de kerstmarkt. Het is een prachtige baan van maar liefst 400 vierkante meter, waar je naar hartenlust heen en weer of in cirkels kunt schaatsen. De geur van kaneel en chocolademelk hangt over de ijsbaan en wakkert de nodige zintuigen aan. Niet voor niets duiken veel ouders met hun kinderen op al het lekkers na het schaatsen. Om nog even af te sluiten in het reuzenrad, want ook hieraan is gedacht.

Kerst in Duisburg! Zeker doen! En ook zeker voor je kerstinkopen. Vind je dat ene leuke cadeautje niet in een van de stalletjes op de markt, dan zeker in de Königstraße. Deze lange winkelstraat staat bol van leuke winkeltjes waar je met elk budget kunt vinden wat je zoekt!