Kerstmarkt Lier

De kerstmarkt van Lier bestaat slechts enkele jaren, maar toch is deze gezellige kerstmarkt een waar fenomeen geworden in Lier en omgeving. Dat is niet voor niets. Tijdens de kerstperiode wordt het centrum van Lier omgetoverd in een prachtig kerstdorp!

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2023Kerstmarkt Lier
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Lier

Op zoek naar een hotel in Lier?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

De kleine stad Lier heeft in tegenstelling tot zijn omvang heel wat te bieden. De stad kenmerkt zich door zijn historische gebouwen zoals het Begijnhof en het gotische belfort. Deze statige kerk werd zelfs erkend door UNESCO Werelderfgoed. Naast de mooie architectuur kan je in Lier ook genieten van de natuur. In Lier kan je een heerlijke natuurwandeling maken door de Lierse polder of de prachtige Netevallei.

lier kerstmarkt

Op het Begijnhof begon het allemaal voor Lier. Hier werd de allereerste kerstmarkt gehouden en ook dit jaar kan je weer gaan snuisteren in de houten kerstkraampjes die hier opgesteld staan. Je kan hier o.a. kerstdecoraties kopen, maar ook warme winterkledij zoals sjaals, mutsen en handschoenen. De kerstmarkt van Lier ademt ouderwetse gezelligheid uit. Het leuke is dat in Lier veel kraampjes staan van particulieren die spullen verkopen voor het goede doel. Dat is pas het ware kerstgevoel!

kerstmarktlier

Op de kerstmarkt in het centrum van Lier hebben vele horecagelegenheden hun eigen kraampje. Dat zorgt voor extra ambiance! Hier worden dranken als glühweinn, bier en jenever verkocht, maar ook kersthapjes en algemene snacks. Je hoeft echter niet buiten bij de kraampjes je heerlijke kersthapjes te verorberen. Je kan ook in een van de horecatentjes binnengaan waar het gezellig druk is. Ideaal om je dag af te sluiten met een hapje en een drankje!

Verder kan je ook gaan rondneuzen in de mooi versierde chalets waar kerstcadeautjes en gadgets verkocht worden. Je vindt er tal van originele handgemaakte spulletjes.

Ook s’avonds is er op de kerstmarkt van Lier veel te beleven. Zo worden er een hoop speciale feesten georganiseerd. Er komen DJ’s, bandjes en andere muzikanten om de kerstsfeer aan te wakkeren. Ook de vele horecagelegenheden op het plein houden rekening met de kerstmarkt. Je kan hier tot laat ’s avonds feestvieren. Dat maakt de kerstmarkt van Lier uniek in zijn soort.

kerstverlichtinglier

De kerstmarkt van Lier is één groot feest. In Lier stopt het namelijk niet na tien uur want je kan nog tot ’s nachts feestvieren. Daarom is Lier ook zo populair tijdens de kerstperiode. Sterker nog, de kerstmarkt van Lier wordt steeds vaker gevonden door toeristen. Ook blijven veel mensen een weekend hangen door de gezelligheid. De kerstmarkt van Lier is misschien niet de grootste kerstmarkt, maar wel één van de leukste!