Kerstmarkten in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land. Je hebt het bruisende Parijs, de wijnstreek bij Bordeaux en de luxedorpen zoals St. Tropez. In Frankrijk beleef je gegarandeerd een leuke tijd, ongeacht je interesses. Neem een duikje in een van de prachtige zeeën. Breng een bezoekje aan de vele wijnstreken of wil jij een echte decadente vakantie? St. Tropez en St. Maxime liggen slechts op een aantal uur rijden. Voor de kerstmarkten in Frankrijk geldt eigenlijk hetzelfde: waar je ook naar op zoek bent, in Frankrijk vind je het. Kerstmarkten in Frankrijk zijn divers en afwisselend en brengen plezier en vertier voor iedereen.

De kerstmarkt Parijs is een unieke belevenis. Op de Champs-Elysees zul je de mooiste kerstverlichting ter wereld tegenkomen. Daarnaast kent Parijs verschillende kerstmarkten verspreid over de hele stad. Je hebt kerstmarkten waar je prachtige handgemaakte spullen kunt kopen, maar ook kerstmarkten die in het teken staan van de kinderen. Hier vind je attracties zoals een reuzenrad en een carrousel. Zalig voor een dagje uit met het hele gezin!

kerst-colmar1

De kerstmarkt Lille is wellicht wat minder groot dan de kerstmarkt in Parijs, maar zeker niet minder gezellig! Zelden kom je kerstmarkten tegen waar zoveel liefde en tijd in wordt gestoken. Hier zie, ruik en proef je het ultieme kerstgevoel. Duizenden prachtige, kleurrijke en fonkelende lampen maken van deze kerstmarkt een magisch geheel. Hier kun je al je kerstinkopen doen. En niet zomaar kerstspullen, maar originele en handgemaakte kerstdecoraties en andere kerstartikelen. Om de honger te stillen kun je smullen van tal van culinaire lekkernijen en heerlijke, warme glühwein. De kinderen zullen zich hier zeker ook niet vervelen. Zij kunnen in Lille een bezoekje brengen aan de Kerstman!

kerstmarktfrankrijk3

En dan wat te denken van de kerstmarkt Colmar? Een werkelijk prachtig plaatsje in het oosten van Frankrijk. Eigenlijk is de kerstmarkt alleen maar de slagroom op de taart, want zelfs in andere maanden van het jaar is het adembenemend mooi. De stad ademt historie en iedereen die graag in een knusse, warme en gezellige omgeving verblijft, moet zeker een paar daagjes blijven!

Frankrijk bezoeken tijdens de kerstperiode brengt je helemaal in feeststemming. Je komt bijna ogen en oren tekort terwijl je rondslentert door de schitterend versierde straten en rondneust in de mooie kerstkraampjes. Neem zeker een grote koffer mee want je koopt misschien meer dan je had gepland! Oh: en wil je vooral de kinderen eens goed verrassen? Heb je dan wel eens gedacht aan een winterverblijf in Disneyland?

kerstmarktfrankrijk2