Kerstmarkt Aalst

Tijdens de kerstperiode wordt alles uit de kast gehaald om een magische sfeer te creëren. Kerstmis is immers een tijd vol gezelligheid, lekker eten en sprookjesachtige taferelen. Bij een twinkelende kerst geniet je van heerlijke lekkernijen en hete dranken waar je helemaal van opwarmt. Een tijd die je met familie en vrienden doorbrengt om samen te genieten. Op de kerstmarkt van Aalst kan je deel uitmaken van die echte, warme kerstsfeer!Kerstmarkt Aalst in België

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024

Bekijk de openingstijden van Kerstmarkt Aalst

Aalst is de tweede grootste stad in Oost-Vlaanderen en vooral bekend door het jaarlijks carnaval. Dat is een tijd om jezelf flink uit te dossen en te feesten tot je er bij neervalt. Het jaarlijks carnaval en de vete met de stad Dendermonde over de rechten op het Ros Beiaard, zijn overal bekend. Velen hebben aan deze stad wel eens een bezoekje gebracht tijdens het carnaval.

Ook is Aalst bekend om het standbeeld van Dirk Martens, te vinden in het midden van de Grote Markt. Martens was de man die het eerste boek met losse letters in ‘de Nederlanden’ drukte.

aalst1

Aalst is echter veel meer dan carnaval. Deze stad telt in stijl af naar de komst van de Kerstman en het nieuwe jaar en dat doet Aalst met behulp van een grote kerstmarkt. De stad wordt omgetoverd tot een echt sprookje, waar historische gebouwen en het centrale plein prachtig versierd en verlicht worden door duizenden lichtjes. Kerstbomen worden opgetuigd en winkelstraten worden versierd met slingers en licht.

De WinterMarkt vindt plaats op het Vredeplein en de Hopmarkt. De ijspiste en winterbar vind je op het Werfplein en op de Grote Markt krijgt de Kerstman een eigen huis. Ook kan je er smullen aan de vele eet- en drankstanden van WinterSmaak!

In de vele kraampjes op de kerstmarkt vind je zeker een origineel cadeau voor onder de kerstboom. De mooiste items worden hier uitgestald, zoals decoraties, sjaals en hapjes. Dit is dé plek waar je unieke geschenken kan vinden.

Daarbovenop worden de echte bourgondiërs op en top verwend met Aalsterse streekproducten. De damp van glühwein en de geur van warme wafels brengen je het water in de mond.

Aalst

Wie graag wat actiever aan de slag gaat, kan zich uitleven op de overdekte schaatsbaan op het Werfplein. Snel je schaatsen aanbinden en je kunsten vertonen op het ijs! De allerkleinsten kunnen terecht op de kinderpiste waar ze met behulp van ijsbeertjes kunnen gewennen aan het ijs en de schaatsen.

De grote ijspiste is uitgebreid met een compleet kerstdorp. Terwijl de kinderen zich vermaken op het ijs, kunnen de ouders zich te goed doen aan alles wat de kerstmarkt van Aalst te bieden heeft.

kerstmarkt aalst

Aalst blinkt uit in gezelligheid, gastvrijheid en een warm kerstgevoel. Uitgebreid kerstshoppen in een leuke ambiance, in feestelijk verlichte winkelstraten en bij knusse kerstkraampjes. Iedereen doet mee om de ultieme kerstsfeer uit te dragen. Laat je dus snel betoveren op de kerstmarkt van Aalst!