Kerstmarkt Kleve

Hoewel deze kerstmarkt in Duitsland staat, is hij onder Nederlanders misschien nog wel populairder dan onder Duitsers. Op een halfuurtje rijden van Nijmegen vind je een nog onontdekte kerstmarkt van formaat. Misschien wel dé aanrader van dit jaar: de schitterende kerstmarkt van Kleve. In het historische Park Forstgarten vind je één van de meest sfeervolle kerstmarkten van Europa.

Openingstijden 2023Kerstmarkt Kleve
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Kleve

Aanbiedingen kerstmarkt Kleve

Op zoek naar een hotel in Kleve?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


Kleve, of in het Nederlands Kleef, is de hoofdstad van Kreis Kleve, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Vooral in Nijmegen is de stad zeer bekend, omdat het een schitterende stad is voor een dagje uit. De heuvelachtige omgeving rondom het stadje, dat bijna vijftigduizend inwoners telt, is prachtig. Het stadsdialect is het Kleefs. Dat behoort tot het zogeheten ‘Kleverlands’.

Kleve

Zelfs een rit naar de Kleefse kerstmarkt is een attractie. Wanneer je tussen al het groen en de bomen van de Forstgarten uit de auto stapt, voel je je direct in kerststemming. In de prachtige tuin staan tientallen sfeervolle verlichte kraampjes vol met prachtige kunst- en handwerkjes. Ook kun je hier mooie groenstukken vinden: kerstkransen en stukken voor in je tuin. De kerstmarkt is gratis toegankelijk en vindt plaats in de historische parken van Prins Maurits van Nassau.

Wanneer je naar de kerstmarkt van Kleve gaat, zorg dan dat je geen eten meeneemt. Het is bijna een zonde om al de kraampjes met heerlijke snacks voorbij te lopen. Je kunt hier heerlijke frietjes krijgen, echte Duitse bratwurst, maar ook aparte snacks als gebakken rundvlees of champignons. Daar drink je uiteraard een lekkere glühwein bij. Ook aan Duits bier is overigens geen gebrek.

Op de markt vind je bijna honderd ambachtslieden die hun kunsten laten zien en producten verkopen. De live ambachten die er worden getoond en het schitterend verlichte kasteel op de achtergrond, dragen bij aan de romantische sfeer van de markt.

Kleve Kerstmarkt

Wie na de kerstmarkt nog energie over heeft, moet zeker ook even een bezoekje brengen aan het stadje Kleve. De hele stad is prachtig versierd. Een gratis pendelbusdienst brengt je van de markt naar de stad en vice versa. Voor een romantische kerst ga je dit jaar naar Kleve!