Kerstmarkt Rotterdam

In sommige steden ligt het kerstgevoel werkelijk voor het oprapen. In andere steden moet je even zoeken. Rotterdam is zo’n stad. Dit betekent niet dat je Rotterdam moet overslaan. Integendeel, de havenstad heeft zijn charmante kerstmarkten en het voordeel is dat je er bij regen en hagel ook gewoon terecht kunt!

Opgelet: Alle openingstijden zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het is aangeraden om de huidige maatregelen na te kijken voor je bezoek aan de Kerstmarkten. Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2021Kerstmarkt Rotterdam
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Rotterdam.

Op zoek naar een hotel in Rotterdam?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen.

Wanneer je in hartje Rotterdam arriveert, zou je wellicht niet direct zeggen dat je in een kerstparadijsje bent beland. Slechts de grote kerstboom (de grootste van Rotterdam) verraadt dat de stad in kerstsferen is. En natuurlijk doen de verlichte straten ook wel één en ander vermoeden. Toch moet je voor de echte kerstsfeer naar binnen. De leukste attracties zijn immers overdekt!

Winterfair Ahoy
Hét uitstapje voor de Rotterdammer en iedereen die graag een leuke kerstmarkt bezoekt: de Winterfair in Ahoy. Op deze flinke beurs kun je werkelijk alles tegenkomen. Van leuke kerstcadeautjes tot winterkleding (ja, je kunt er zelfs modeshows bewonderen) en van vakanties naar de winterzon tot lekkere wintersnacks. Meer dan genoeg om je een dagje te vermaken dus. Vergeet ook het miniatuur-kerstdorp niet te bezoeken. Deze is zeer de moeite waard.

Scandinavische kerstmarkten
Wel eens op een Scandinavische kerstmarkt geweest? In Rotterdam heb je de keuze uit maar liefst 4 Scandinavische markten. Alle landen zijn present: de Noorse, Zweedse, Deens en Finse kerstmarkt, allemaal met hun eigen, unieke aanbod. Je vindt uiteraard cadeautjes en lekkernijen uit de betreffende landen op deze kerstmarkten, die worden georganiseerd door de Scandinavische kerken. Beleef een leuke tijd op de kerstmarkt en ga daarna nog even shoppen! Daar is Rotterdam namelijk bij uitstek geschikt voor.

Kleine kerstmarkten
Waar Rotterdam goed in is, is het organiseren van lokale kerstmarkten waar de echte kerstsfeer heerst. Twee aanraders zijn de kerstmarkt in Delfshaven en de kerstmarkt in Overschie. Leuke live-muziek, een zeer gezellige sfeer en een leuk aanbod aan cadeautjes en lekkernijen. Let wel: deze kerstmarkten zijn maar kort open. Wanneer je niet in de buurt woont, moet je het bezoek dus even goed plannen!

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk de top 5 bezienswaardigheden.