Kerstmarkt Rotterdam

In sommige steden ligt het kerstgevoel werkelijk voor het oprapen. In andere steden moet je even zoeken. Rotterdam is zo’n stad. Dit betekent niet dat je Rotterdam moet overslaan. Integendeel, de havenstad heeft zijn charmante kerstmarkten en het voordeel is dat je er bij regen en hagel ook gewoon terecht kunt!

Openingstijden 2023Kerstmarkt Rotterdam
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Rotterdam.

Op zoek naar een hotel in Rotterdam?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen.

Wanneer je in hartje Rotterdam arriveert, zou je wellicht niet direct zeggen dat je in een kerstparadijsje bent beland. Slechts de grote kerstboom (de grootste van Rotterdam) verraadt dat de stad in kerstsferen is. En natuurlijk doen de verlichte straten ook wel één en ander vermoeden. Toch moet je voor de echte kerstsfeer naar binnen. De leukste attracties zijn immers overdekt!

Winterfair Ahoy
Hét uitstapje voor de Rotterdammer en iedereen die graag een leuke kerstmarkt bezoekt: de Winterfair in Ahoy. Op deze flinke beurs kun je werkelijk alles tegenkomen. Van leuke kerstcadeautjes tot winterkleding (ja, je kunt er zelfs modeshows bewonderen) en van vakanties naar de winterzon tot lekkere wintersnacks. Meer dan genoeg om je een dagje te vermaken dus. Vergeet ook het miniatuur-kerstdorp niet te bezoeken. Deze is zeker de moeite waard.

Scandinavische kerstmarkten
Wel eens op een Scandinavische kerstmarkt geweest? In Rotterdam heb je de keuze uit maar liefst 4 Scandinavische markten. Alle landen zijn present: de Noorse, Zweedse, Deense en Finse kerstmarkt, allemaal met hun eigen, uniek aanbod. Op deze kerstmarkten, georganiseerd door de Scandinavische kerken, vind je uiteraard cadeautjes en lekkernijen uit de betreffende landen. Beleef een leuke tijd op de kerstmarkt en ga daarna nog even shoppen! Daar is Rotterdam namelijk bij uitstek geschikt voor.

Kleine kerstmarkten
Waar Rotterdam goed in is, is het organiseren van lokale kerstmarkten waar de echte kerstsfeer heerst. Twee aanraders zijn de kerstmarkt in Delfshaven en de kerstmarkt in Overschie. Leuke live-muziek, een zeer gezellige sfeer en een leuk aanbod aan cadeautjes en lekkernijen. Let wel op: deze kerstmarkten zijn maar kort open. Wanneer je niet in de buurt woont, moet je het bezoek dus even goed plannen!

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk de top 5 bezienswaardigheden.