Kerstmarkt Leipzig

De geschiedenis van de kerstmarkt in Leipzig gaat al meer dan 500 jaar terug. Omwille van het unieke karakter is deze kerstmarkt dan ook uitgegroeid tot een evenement met een geweldige reputatie. Jaarlijks staan er zo’n 300 kraampjes en daarmee is het niet alleen één van de grootste kerstmarkten in Duitsland, maar ook één van de mooiste markten rond deze tijd van het jaar.

Kerstmarkt LeipzigOpeningstijden 2024
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Leipzig

Op zoek naar een hotel in Leipzig?
Vind hier de voordeligste hotels aan lastminute prijzen!

leipzig kerstmarkt

De reden waarom veel mensen deze kerstmarkt liefhebben, is omdat er een groots culinair en cultureel aanbod is. Natuurlijk is het glühweinkraampje één van de populairdere kramen in Leipzig. Daar hebben ze een breed assortiment aan warme wijnen. Bovendien zijn de kraampjes dé plekk om gezellig een praatje te maken met bekenden én onbekenden.

Daarnaast staat deze markt er om bekend dat het een erg kindvriendelijk evenement is. Zo kunnen de kinderen bakken en knutselen tijdens een workshop op de Augustusplatz. Natuurlijk is ook de Kerstman aanwezig om met alle kinderen een praatje te houden. Hij arriveert dit jaar in het station in een stoomtrein, superleuk voor de kinderen! Dit alles maakt het dé perfecte kerstmarkt voor jong en oud.

Veelzijdig

Qua muziek is de kerstmarkt van Leipzig ook zeker een hoogstandje en het bezoeken meer dan waard in de koude wintermaanden. Zo zijn er fanfares met muzikanten uit het Ertsgebergte en concerten van de befaamde J.S. Bach Muziekschool, in de verschillende kerken die er in Leipzig te vinden zijn.

De sfeer wordt compleet gemaakt door de gezellig verlichte kraampjes. Ze hebben het breedste aanbod als het gaat om kerstartikelen. Van kleding tot accessoires en van mooie versieringen tot verrukkelijke hapjes en drankjes. Dit maakt het extra leuk om rustig langs de marktkramen te slenteren.

Voor de echte avonturiers zijn er ook attracties te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een hoog en sfeervol reuzenrad. Als je hier een ritje in maakt, heb je een adembenemend uitzicht over de hele markt. Ook is er een historische carrousel dat de sfeer op zo’n feestelijke markt compleet maakt.

Als klap op de vuurpijl, zijn de Märchenwald-panelen (Duits voor ‘betoverd bos’) toch wel een ware trekker. Het is haast niet voor te stellen hoe immens indrukwekkend het is om te zien. De panelen met levensgrote afbeeldingen van de vertellingen van de Gebroeders Grimm zijn werkelijk prachtig om te zien, voor jong en oud. Door het oplossen van enkele raadsels kan je bovendien leuke prijzen winnen.

leipzig kerstmarkt carrousel

De kerstmarkt van Leipzig is in zijn volledigheid prachtig gedecoreerd en daarmee straalt het pure warmte uit; precies de warmte en gezelligheid waar je met Kerstmis naar op zoek bent. Er is voor iedereen wel wat te doen, hoe oud of hoe jong je ook bent. De kraampjes zijn niet alleen op het marktplein te vinden, maar ook in de nabij geleden stegen en straten. Zo oogt het als een echte kerststad. In het oude deel van Leipzig wordt de historische kerstmarkt op het Naschmarktplein gehouden. Hier zijn ze gespecialiseerd in kunst en andere lokale, traditionele ambachten en hiermee kunnen ze de bezoekers goed vermaken.