Kerstmarkt Deventer

In Hanzestad Deventer vindt ieder jaar een speciaal evenement plaats. De kerstmarkt wordt daar immers gecombineerd met een Charles Dickens evenement. Als je nog nooit in Deventer bent geweest, moet je zeker even in dit charmante stadje gaan kijken. Maar ook als je er woont: de kerstactiviteiten in Deventer zijn zeker de moeite waard!

Openingstijden 2023Kerstmarkt Deventer in Nederland
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Deventer

Aanbiedingen kerstmarkt Deventer
[wbcr_php_snippet id=”5794″]

Op zoek naar een hotel in Deventer?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

deventer2

Deventer behoort absoluut tot de meest romantische stadjes in Nederland. Het is één van de oudste steden van Nederland. Je kunt dit overal zien in de Hanzestad. Prachtige vijftiende-eeuwse straatjes die leiden naar prachtige oude kerken. De stad biedt tal van unieke winkelmogelijkheden. Grotere winkelketens, maar ook nog echte authentieke winkeltjes waar handgemaakte kunstwerkjes worden verkocht. Van ambachtelijke producten tot bordspellen. En dit komt allemaal terug in de kerstmaand december.

Kerstmarkt
De kerstmarkt kun je vinden onder de toren bij het Grote Kerkhof. Het hele weekend is Deventer in kerstsferen, de markt is geweldig versierd en heel sfeervol. Gezellige drukte, maar geen massatoerisme. En de authentieke ‘Deventer sfeer’ vind je hier nog terug vanwege het hoge aantal ‘locals’ op de markt. De markt telt zo’n 75 kraampjes. Hier kun je onder meer kleding, speelgoed, cadeautjes, handgemaakte artikelen en natuurlijk een hoop lekkernijen krijgen. Het binnenterras van de kerk staat vol met lekkere hapjes, ook echte streekproducten.

deventer1

Dickens festijn
Wellicht dé reden om Deventer te bezoeken deze kerst is het Charles Dickens festijn. Eén van de bekendste schrijvers wordt met kerst herdacht en dat doet Deventer op grootse wijze. Bij de Deventer Schouwburg word je verrast door de grote Dickens-show. De personages uit de beroemde boeken zijn hier tot leven gekomen. Oliver Twist en Scrooge lopen hier vrij rond en worden vergezeld door bijna 1.000 acteurs die allemaal in de negentiende-eeuwse stijl rondlopen. De hele samenleving is hier present. De high-society, de middenklasse en ook weeskinderen. Kijk daarnaast goed uit voor de belhamels die zich natuurlijk ook laten gelden!

De sfeer is prachtig opgezet. Met lampjes, muziek en natuurlijk lekkernijen uit die tijd. Het festijn wordt al voor de 27e keer georganiseerd en wordt ieder jaar beter! Er worden liefst 135.000 bezoekers verwacht. De locaties voor het feest zijn: de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. Veel plezier in Deventer!