Kerstmarkt Londen

Als je dit jaar van plan bent Londen te bezoeken, doe het dan vanaf november! De Engelsen zijn gek op kerst en dat laten ze zien ook. Sowieso is er in heel Europa geen betere plek om cadeautjes te scoren dan in Londen. Denk aan Oxford Street en Covent Garden. Deze straten zijn een ware sentatie voor iedereen die van winkelen houdt. En wat te denken van het wereldberoemde Harrods warenhuis. Harrods’ Christmas World is waarschijnlijk de mooiste winkelafdeling die je ooit in je leven zult zien. De diversiteit aan producten is eindeloos en de winkel is sprookjesachtig aangekleed.

Omdat Londen te groot is om volledig te kunnen zien, raden we naast de grote winkelstraten en warenhuizen twee plaatsen in het bijzonder aan: Winter Wonderland in Hyde Park en de Winter Market in Southbank Centre.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Londen
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Londen

Ticket nodig? Bekijk snel het overzicht met goedkoopste vluchten naar Londen.

Op zoek naar een hotel in Londen vlakbij de kerstmarkt?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen


Tips om te doen in Londen

Winter Wonderland in Hyde Park
Dit park behoort tot de absolute top wanneer het gaat om kerstmarkten. Het is een absolute zonde om Winter Wonderland in Hyde Park over te slaan wanneer je met kerst in Londen bent. En zelfs zeker de moeite waard om naar af te reizen.

De toegang tot het park is gratis. Zes weken lang staat het hartje van Londen in het teken van winteractiviteiten. En dat zijn er nogal wat in Hyde Park. Er is een ijsbaan, een magisch ijskoninkrijk, shows op ijs en speciale ijsbarretjes. En dan zijn we er nog lang niet. Er is een kerstcircus, een kerstshow en een kermis met allerlei attracties. Het is teveel om op te noemen. Apres Ski-hutten, biertenten, allerlei eettentjes (zelfs een vegetarische). We hebben het over de crème de la crème. Het absolute neusje van de zalm. Kerst in Londen vergeet je nooit meer.

Londen

Het Winter Wonder Land wordt ieder jaar populairder. Het is waarschijnlijk het enige park in Europa dat zo uitpakt met kerst. Dit betekent ook dat bepaalde reserveringen heel nuttig kunnen zijn. Handig om te doen voordat je afreist naar Londen! Op de website van het park kun je je registeren wanneer je wilt schaatsen of toegang wilt tot bepaalde attracties. Lang niet alles hoeft van tevoren gereserveerd te worden, maar het is zeker aan te raden om vooraf even te kijken. Ook zonder enige reservering ga je trouwens een geweldige dag beleven in Hyde Park!

Winter Market in Southbank Centre.
Iets minder kolossaal, maar nog altijd groot genoeg om de hele dag in de weer te zijn: de Wintermarket in Southbank Centre, pal aan de river Theems. Deze markt is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een traditionele kerstmarkt. Knusse stalletjes, handgemaakte cadeautjes en warme chocomel. Het typisch Engelse kerstgevoel krijg je hier. Dat betekent uiteraard niet dat er niets te doen is. Zo kun je ouderwets rollerschaatsen op de grootste hits bij de Bump Roller Disco.

Londen

Kerst in Londen? Een absolute aanrader. Of je nu van traditionele kerstmarkten houdt of voor groot, groter, grootst gaat. Londen is zich aan het opwerpen als kersthoofdstad. Wist je dat je Somerset House, de Tower of Londen, de Canary Warf en het Natural History Museum allemaal kunt bezoeken voor schitterende ijsbanen? Als je van schaatsen houdt, is Londen een paradijs. Sowieso is Londen misschien wel dé kerstbestemming van het jaar.

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 bezienswaardigheden om te doen in Londen.