Kerstmarkt Aken

kerstmarkt AkenAken is wellicht de populairste kerstbestemming voor Nederlanders en Belgen. De kerstmarkt in de Duitse steenkoolstad is zelfs populairder dan vele Nederlandse kerstmarkten. Eén van de belangrijke redenen hiervoor is uiteraard de ligging van de stad. Aken ligt net over de grens, vlakbij het Nederlands Limburgse Vaals en is eenvoudig te bereiken. Maar we zouden de kerstmarkt absoluut tekort doen om dat als voornaamste reden aan te voeren. Aken is in december namelijk op en top Kerstmis.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Aken

Op zoek naar een hotel in Aken?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


Tips om te doen in Aken

Aken is dé ideale mogelijkheid om even bij onze Duitse buren te koekeloeren tijdens Kerstmis. Om de Duitse ‘gemütlichkeit’ eens te leren kennen en om te weten te komen wat de Duitsers nou eigenlijk precies voor lekkernijen serveren rondom de kerstdagen.

Die gemoedelijkheid komt je direct tegemoet, wellicht geholpen door de sfeervol versierde markt die ieder jaar weer georganiseerd wordt rondom het stadhuis en de beroemde Dom. Het is overigens een mix van Duitse, Nederlandse, maar ook Belgische gemoedelijkheid. ‘Komt allen tezamen’ wordt hier nauwkeurig nageleefd. Het familiaire karakter van de markt zorgt ervoor dat Aken een perfecte locatie is om er rond kerst eens een weekendje uit te gaan.

kerstmarktaken

Wat Aken uniek maakt is het aanbod van de Duitse lekkernijen. Niet voor niets reizen Nederlanders af naar Aken voor befaamde traktaties als de aardappelpannenkoek en de beroemde Akense printen. Een Akense print is een soort kruidkoek. Een absolute aanrader! Of wat te denken van ‘dominosteine’, ‘lebkuchen’ en ‘spitzkuchen’ (dit zijn een soort peperkoeken). Allemaal versgebakken en daardoor draagt zelfs de geur bij aan het typische ‘ons kent ons’ karakter van de markt, ondanks de 1,5 miljoen bezoekers die de kerstmarkt jaarlijks bezoeken.

kerstmarktaken

Al met al is Aken de trip absoluut waard. De familiaire sfeer, de aparte versnaperingen. En ook zeker vanwege de afstand. Vanuit Utrecht rijd je al in 2 uurtjes naar Aken en vanuit het zuiden van Nederland wordt dat uiteraard alleen maar beter. Niet alleen de kerstmarkt, maar ook Aken zelf is het bezoek waard. Een aanrader is dus zeker om de mooie stadspanden te gaan bekijken op de dag nadat je de kerstmarkt hebt bezocht.