Kerstmarkten in Oostenrijk

Oostenrijk is een land waar Kerstmis nog echt gevierd wordt! Niet alleen in de hoofdstad Wenen of in het schitterende Inssbruck, maar ook in andere plaatsen zijn de meest sfeervolle kerstmarkten te vinden. Het is dus zeker de moeite waard om Kerstmis te vieren in Oostenrijk. Er zijn veel verschillende kerstmarkten die een bezoekje meer dan waard zijn!

Kerstmarkten Wenen

wenen1Wenen is een stijlvolle stad met een klassieke uitstraling. Deze sfeer past uitstekend bij het kerstfeest. De Oostenrijkse hoofdstad heeft dan ook verschillende mooie kerstmarkten, die een bezoekje meer dan waard zijn. De meest bekende kerstmarkt van Wenen is die bij het beroemde Rathaus. Ben je op zoek naar een stad voor een weekendje kerstshoppen, dan is Wenen een absolute aanrader. Er zijn gedurende de aanloop naar Kerst, wel meer dan tien verschillende markten in de stad te vinden. Alle markten in Wenen staan garant voor sfeer, traditie en gezelligheid!

Kerstmarkten Innsbruck

tirolEen andere beroemde streek in Oostenrijk, is de regio Tirol. Daarvan is Innsbruck de hoofdstad. In de traditionele en sfeervolle binnenstad van Innsbruck, wordt jaarlijks een kerstmarkt georganiseerd. Deze markt kenmerkt zich door een uitstekende en gezellige sfeer, die perfect past bij de echte kerstbeleving. Maar naast de traditionele kerstmarkt, worden er – net als in Wenen – verschillende andere sfeervolle kerstmarkten georganiseerd in de aanloop naar het kerstfeest. Ook Innsbruck is dus absoluut de moeite waard!

 

Andere kerstmarkten in Oostenrijk

De grootste trekpleisters van Oostenrijk zijn, tijdens kerst natuurlijk Wenen en Innsbruck. Maar er zijn meer leuke plaatsen in het bergachtige land, die tijdens kerst worden omgetoverd in een magnifieke sfeer.

Hieronder volgt een opsomming van de meest bekende plaatsen en regio’s in Oostenrijk, die bekend staan om hun kerstmarkten:

Klagenfurt (regio Karinthië)

De Klagenfurter kerstmarkt is een zeer sfeervolle markt. Op de Domplatz en in het nabijgelegen voetgangersgebied kunnen liefhebbers van (kerst)snuisterijen zich helemaal uitleven.

Regio Vorarlberg

Oostenrijk staat natuurlijk bekend om de houten huisjes en de regio Vorarlberg voldoet volledig aan dat sfeervolle en karakteristieke beeld. De kerstmarkten in Bregenz en Feldkirch zijn dan ook uitermate sfeervol. Precies zoals je Kerstmis wilt vieren in de bergen!

Salzburg (regio Salzburgerland)

Een andere grote stad in Oostenrijk, is Salzburg. Ook deze stad ademt, net als Wenen, een klassieke rust uit. De stad staat ook bekend om de beroemde historische kerstmarkt. De houten kraampjes rondom de domkerk zijn zeer sfeervol en bieden een groot assortiment aan schitterende kerstspullen. In Salzburg en omgeving zijn echter nog veel meer leuke kerstmarkten te vinden.

Kerstmarktentour door Salzburg

oostenrijk

Regio Niederösterreich

Ben je op zoek naar sfeervolle kerstmarkten in kleine, typisch Oostenrijkse plaatsjes? Reis dan af naar de regio Niederösterreich! Een absolute aanrader is de markt rondom het Schloss Graffeneg.

Linz (regio Oberösterreich)

De stad Linz wordt in de aanloop naar de kerstperiode omgetoverd tot een wondere wereld van Kerstmis. Met name de vele houten kerststallen dragen bij aan een ongekende sfeer. De kerstmarkt in Linz is de grote publiekstrekker, maar ook andere  markten in de stad en regio zijn de moeite waard.

Eisenstadt (regio Burgenland)

Kerstmis is sfeer. Wil je tijdens de kerstperiode genieten van een mix van de geur van dennenbomen, geroosterde kastanjes, kaneel en kaarsen, dan moet je zeker afreizen naar Eisenstadt. De ultieme kerstsfeer is daar te vinden!

Regio Steiermark

Tijdens de kerstperiode heeft de regio Steiermark veel te bieden. Kerst is in deze regio belangrijk. De aankleding is betoverend, de sfeer is feestelijk en vreugdevol. Maar het klassieke karakter van het Oostenrijkse kerstfeest wordt in deze regio zeker behouden!