Kerstmarkt Oldenburg

Ieder jaar kijken de inwoners van Oldenburg naar één evenement speciaal uit: de opening van de Lamberti kerstmarkt. Een maand lang staan er 125 kraampjes met schitterende handgemaakte cadeautjes, speelgoed, decoratieve items, lekkere chocolademelk en geweldige gluhwein. De voorbije jaren is de kerstmarkt groter dan ooit. De Oldenburgers willen graag aansluiting vinden bij de echte topmarkten en dat merk je als je er rondloopt.

Opgelet: Alle openingstijden zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het is aangeraden om de huidige maatregelen na te kijken voor je bezoek aan de Kerstmarkten. Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2021Kerstmarkt Oldenburg
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Oldenburg

Op zoek naar een hotel in Oldenburg?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

oldenburg2

Oldenburg is een interessante stad. Met zo’n 160.000 inwoners is het – zeker naar Nederlandse en Belgische standaarden – van een redelijk formaat. Voor een Duitse stad is het echter een underdog voor een top kerstmarkt. En de underdog kan soms verrassen. Dat blijkt wanneer je rondwandelt op de kerstmarkt van Oldenburg. Als de lichtjes in de stad aan gaan en de lichtjes van de 125 kraampjes de straten verlichten, is Oldenburg ineens hét kerstdorpje zoals je dat uit kinderboeken kent. Niet voor niets weten meer en meer mensen de kerstmarkt ieder jaar te vinden. Toch houdt de markt zijn intieme en gezellige sfeer.

Tussen het Oude Raadhuis, de St. Lamberti-Kirche en de Oldenburger Schloss is de omgeving prachtig. De diversiteit van de kerstmarkt zorgt ervoor dat je er uren kwijt zoet bent, letterlijk en figuurlijk. Naast alle kerstcadeaus, versieringen voor de kerstboom, kaarsen en handgemaakte kunstwerkjes, zijn ook de hapjes van hoge kwaliteit. Je kan er genieten van allerlei lekkernijen zoals gebakjes en snoep, maar bijvoorbeeld ook van visgerechten. Andere voorbeelden zijn gebakken amandelen en fruit. Traditionele dranken zijn natuurlijk glühwein en Duits bier. Maar heb je wel eens Feuerzangenbowle, een combinatie van wijn, vruchtensap en rum, of een Eisbrechter geprobeerd?

oldenburg3

Kinderen
Neem vooral je kinderen mee naar deze kerstmarkt, want er is genoeg te doen. Iedere dag is er een voorleesuurtje voor de jongsten, achter de St. Lamberti Kirche, waar de mooiste sprookjes worden verteld. Daarnaast komt ook de kerstman even op de kerstmarkt kijken. Vanaf 27 november is de kindervriend iedere dag om 16u aanwezig op de kerstmarkt om cadeautjes uit te delen. Een andere echte publiekstrekker is het huisje van taaitaai, waaraan druk wordt gebouwd. Uiteraard zijn er ook diverse toneelstukken en muziekshows. Oldenburg ontwikkelt zich tot een topper!