Kerstmarkt Trier

Het gezellige stadje Trier, gelegen aan de Moezel, wordt tijdens de kerstdagen omgetoverd tot een betoverend wonderland. De kerstmarkt vindt plaats op het middeleeuwse marktplein, de Hauptmarkt. De markt heeft 90 kramen, die feestelijk zijn versierd met guirlandes en lampjes. Lokale ambachtslui brengen in de kramen houten speelgoed, kaarsen, kerstdecoratie, keramiek, glas en geschenkartikelen aan de man. Muziek wordt verzorgd door blaaskapellen en zangkoren en ook poppenspelers zorgen voor het nodige entertainment op de drukste dagen. Ook heerlijke Duitse specialiteiten, zoals bratwurst en glühwein, zijn te verkrijgen tijdens een bezoek aan de markt.

Openingstijden 2023Kerstmarkt Trier
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Trier

Op zoek naar een hotel in Trier?
Hier vind je hotels aan speciale lastminute prijzen!

trier kerstmarkt

Authentiek
Trier is de oudste stad van Duitsland en dat betekent dat Trier ook in andere maanden van het jaar een bezoek meer dan waard is. De Porta Nigra, het Amfitheater, de Kaiserthermen en de Basilica zijn allemaal een absolute must. Rond de kerstperiode is vooral de Dom schitterend, evenals de Liebfraukirche.

De kerstmarkt van Trier is niet zo groot als die in sommige andere Duitse steden. Waar een stad als Keulen interessant is voor mensen die een grootse kerstmarkt willen zien, onderscheidt Trier zich door zijn intimiteit en authenticiteit. In de iets minder dan honderd marktkramen – zeker genoeg om je een hele dag aan te vergapen – presenteert het stadje, dat nog vele historische monumenten uit de Romeinse tijd bewaard heeft, cadeautjes als kaarsen, aardewerk en mooie glazen.

Hapjes en drankjes
In Duitsland serveren ze vaak andere dingen dan in Nederland en België tijdens kerst. En rond de Moezel weten ze precies wat lekker is. Zo kun je hier bijvoorbeeld aardappelpannenkoeken krijgen. Deze zijn absoluut aan te raden. Maar ook voor een goede glühwein kun je terecht op deze markt. Er wordt hier witte en rode glühwein gepresenteerd, note bene door de glühweinkoningin van Duitsland.

trier weihnachtsmarkt

Kinderen
Ook voor de kinderen is er een hoop te zien en te doen. Zo zijn er voldoende kraampjes met speelgoed. De zingende kerstman vinden ze zeker en vast ook geweldig. En verder is er een show met poppen en een workshop waar de kinderen zelf kerstkaarten kunnen maken.

Wanneer je voor een weekend in Trier bent, ga dan zeker een wandeltocht maken door al het groen en laat je verrassen door deze schitterende oude stad. De stadsbibliotheek is ook de moeite waard en natuurlijk moet je één van de bekende Moezelwijnen drinken. Veel plezier… in Trier!