Kerstmarkt Den Bosch

De kerstmarkt in Den Bosch gaat dit jaar helaas niet door!

 

Helaas zijn de plannen van stichting Winterland niet goedgekeurd door het college van B&W. Er zijn dit jaar dus geen speciale activiteiten in Den Bosch!

Leuke kerstmarkten in de buurt van Den Bosch zijn o.a.

Kerstmarkt Dordrecht
Kerstmarkt Breda
Kerstmarkt Eindhoven

Kerstmarkt Den Bosch in Nederland

Den Bosch is de vierde stad van Noord-Brabant. De stad – bij velen ook bekend onder ’s Hertogenbosch – is zeer bekend vanwege de schitterende Sint-Janskathedraal en andere prachtige oude gebouwen. Ook zeer bekend is dat Den Bosch een van de meest beroemde carnavalssteden is van Nederland. Wie heeft er immers nooit van ‘Oeteldonk’gehoord? Tot slot kennen we Den Bosch van de Bossche Bollen. Een verrukkelijke versnapering met slagroom en chocolade. We kunnen dus concluderen dat Den Bosch een prachtige locatie is, waar gefeest kan worden en waar de hapjes van hoge kwaliteit zijn. Wat let je om Den Bosch te bezoeken tijdens de kerstdagen?

Opgelet: door het corona-virus is het niet zeker of alle kerstmarkten dit jaar wel zullen doorgaan. Sommige kerstmarkten zijn afgelast, andere steden nemen voorzorgsmaatregelen om voldoende afstand te houden en risico op verspreiding van het virus te vermijden.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2020
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Den Bosch

Op zoek naar een hotel in Den Bosch?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!Den Bosch kerstmarkt
De Parade in Den Bosch is zeker de moeite waard in december. De locatie wordt omgetoverd tot een sfeervolle kerstbestemming in de vorm van een huiskamer. Op de Parade worden diverse optredens gegeven en overheerlijke gerechten worden geserveerd. Een van de meest bijzondere attributen is toch wel Joris’ Kerstboom. Deze boom, zeer bekend onder de Bosschenaren, kun je versieren met een foto van jou en je dierbaren.

denbosch1

IJsbaan
Leuk voor de kinderen: de overdekte ijsbaan, die ook op De Parade te vinden is. Kinderen tot twaalf jaar kunnen daar terecht om te leren schaatsen of hun kunsten te vertonen. Later op de avond sluit de schaatsbaan en kun je genieten van curling en heel veel verschillende optredens. Uiteraard drink je daarbij warme chocolademelk of – wanneer je iets ouder bent – een lekker glühwein. En vergeet de traditionele poffertjes niet! Of kies voor een lekkere wafel van Bossche makelij. Er staat overigens ook een draaimolen, een reuzenrad en een tubing. Daarnaast is er een 3D lichtshow en een bewegende kerststal. Genoeg te zien en te beleven dus!

Kerststal Sint Janskathedraal
Een van de meest bijzondere kerststallen in Nederland vind je in Den Bosch. In de Sint Janskathedraal, om precies te zijn. Ieder jaar bepaalt een kunstenaar hoe de stal eruit komt te zien en dus is deze ieder jaar op een andere manier ingericht. Duizenden bezoekers komen er een kijkje nemen en deze worden niet teleurgesteld. De stal ziet er schitterend uit in de toch al adembenemende kathedraal. Ga zeker even kijken als je in Den Bosch bent met kerst!

denbosch3

Snuffelmarkt
Een van de meest leuke dingen om te doen met de hele familie is een bezoek aan de Snuffelmarkt. In de Brabanthallen staan vele kramen klaar, genoeg om je een hele dag te vermaken. Het aanbod is zeer divers. Zo kun je kiezen voor moderne producten, maar je vindt hier ook nog die echte authentieke producten voor de echte liefhebber van (kerst)verzamelstukjes.

Wat kun je zoal vinden op de Snuffelmarkt? Voor de kinderen is er een grote variatie aan speelgoed te koop, maar ook stripboeken. Je kunt er op zoek naar een nieuw horloge of een mooi boek. En voor de echte verzamelaar zijn er ouderwetse grammofoonplaten te koop of miniatuurauto’s. De hele familie zal dus zeker iets moois kunnen vinden op de markt!

denbosch1

Voor een gevarieerde, maar authentieke kerst moet je dit jaar dus in Den Bosch zijn! Ook qua prijs is Den Bosch een aanrader. Er is veel gratis te zien en op de Snuffelmarkt bepaal je natuurlijk helemaal zelf wat je uitgeeft. De Brabantse gezelligheid is een mooie bonus!