Kerstmarkt Brasschaat

Als één van de eerste steden in Vlaanderen heeft Brasschaat de kerstmarkt geïntroduceerd. Brasschaat is dus eigenlijk de grondlegger van deze gezellige traditie in Vlaanderen.

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 leukste dingen om te doen in Brasschaat.

Opgelet: door het corona-virus is het niet zeker of alle kerstmarkten dit jaar wel zullen doorgaan. Sommige kerstmarkten zijn afgelast, andere steden nemen voorzorgsmaatregelen om voldoende afstand te houden en risico op verspreiding van het virus te vermijden.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws?
Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2020
Bekijk de openingstijden van winterdorp Brasschaat

Het winterdorp opent haar deuren van vrijdag 30 november 2019 t/m zondag 6 januari 2019, ieder jaar weer proberen de organisatoren van het kerstgebeuren er weer een prachtig feest van te maken.

brasschaat1

Het parcours van de kerstmarkt strekt zich uit van de fraaie toegangspoort aan de Bredabaan tot aan zaal Drieheem, Rerum Novarumlei genoemd. Je kan de magische sfeer opsnuiven langs ongeveer 90 kraampjes met fonkelende versieringen. Je vindt hier een uitgebreid aanbod van kerstdecoraties, lekkere hapjes en warme winterkleren.

De Sint-Jozefkerk vormt het prachtige kader voor de Kerstmarkt Brasschaat in Belgiëkerststallententoonstelling. Bewonder hier de grote, Kempische kerststal met levensgrote beelden en levende dieren. De beelden die vroeger werden gebruikt, zijn jammer genoeg verloren gegaan. Een bezoekje brengen aan de kerststal kan van begin december tot aan het feest van Driekoningen.

Op de kerstmarkt van Brasschaat puilen de sfeervolle kraampjes uit met originele kerstartikelen. Je vindt hier de mooiste kerstdecoraties voor in je kerstboom of je huis. Neus ook zeker eens tussen de warme winterkledij. Je vindt hier namelijk een overvloed aan sjaals, mutsen en handschoenen in alle mogelijk kleuren en voor een goed prijsje. Zalig voor de mensen die graag shoppen. Honger hoef je zeker ook niet te lijden. Op de markt kan je weer helemaal opwarmen met een dampende kop soep, maar ook pannenkoeken, braadworst en frietjes ontbreken niet. Lekker smullen dus!

Wie op zoek is naar een traditionele kerstborrel kan een bezoekje brengen aan de befaamde borrelkraam, waar sinds enkele jaren ook cava wordt geschonken. Om het nog gezelliger te maken, is deze kraam uitgebreid met een heuse koffiebar, waar je kunt kiezen uit verschillende soorten koffie met heerlijke smaakjes.

brasschaat2

Naast de karakteristieke kerstitems die te vinden zijn op de kerstmarkt van Brasschaat, biedt de stad ook een uitgebreid programma van animatie. In het Drieheem en buiten op de markt worden het hele weekend lang muzikale optredens gehouden. Je kan dan gezellig mee swingen terwijl je geniet van een hapje en een drankje!

Bovendien staat er een grote schaatspiste waar jong en oud zich kunnen uitleven. Het winterdorp zelf is voor iedereen gratis toegankelijk, de toegang tot de schaatspiste bedraagt echter € 8 per persoon, inclusief de huur van de schaatsen. Wie eigen schaatsen heeft, betaalt € 5. Je mag zolang schaatsen als je wil!

winterdorp brasschaat

Dit jaar kan je ook gezellig genieten in de Winter Lounge, een extra verdiep bovenop de schaatschalet. Deze 150m² grote ruimte met houten bekleding en echte kerstsfeer biedt een prachtig zicht op het winterdorp. De ruimte kan ook afgehuurd worden voor allerlei privé of bedrijfsfeesten.

Mocht je na één dag nog niet genoeg hebben van de kerstmarkt, dan kun je heerlijk overnachten in één van de vele gezellige hotels in Brasschaat. Want laten we eerlijk zijn: Kerstmis is maar één keer in het jaar, dus genieten is van levensbelang!