Kerstmarkt Brasschaat

Als één van de eerste steden in Vlaanderen introduceerde Brasschaat de kerstmarkt. Brasschaat is dus een beetje de grondlegger van deze gezellige traditie in Vlaanderen. Je vindt er dan ook een heleboel authentieke en unieke kerststallen. Zo staan er enkele wassen beelden ontworpen door kunstschilder en tekenaar Jozef Verleye en gemaakt door de Zusters Clarissen. Ook worden er enkele Afrikaanse beelden tentoongesteld. Allemaal verbonden met een stukje geschiedenis. Klaar met rondstruinen? Ga dan een warm drankje drinken in het kerstcafé. De kerstmarkt in Brasschaat is dus erg uniek en zeker een bezoekje waard!

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 leukste dingen om te doen in Brasschaat.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024
Bekijk de openingstijden van het winterdorp Brasschaat

 

brasschaat1

De Sint-Jozefkerk vormt het prachtige kader voor de Kerstmarkt Brasschaat in Belgiëkerststallententoonstelling. Bewonder hier de grote, Kempische kerststal met levensgrote beelden en levende dieren. De beelden die vroeger werden gebruikt, zijn jammer genoeg verloren gegaan. Een bezoekje brengen aan de kerststal kan van begin december tot aan het feest van Driekoningen.

Mocht je na één dag nog niet genoeg hebben van de kerststallententoonstelling en de omgeving, dan kun je heerlijk overnachten in één van de vele gezellige hotels in Brasschaat. Want laten we eerlijk zijn: Kerstmis is maar één keer in het jaar, dus genieten is van levensbelang!