Geef een cadeaukaart cadeau!

25 juli 2022

Of nu je neefje of nichtje verjaart, je kerstcadeaus moet regelen of een relatiegeschenk moet zoeken. Een cadeau vinden blijkt altijd maar weer lastig te zijn. Je bent er altijd uren tijd mee kwijt en nooit vind je eigenlijk het perfecte cadeau. Zonde eigenlijk, want iedereen die het cadeau moet krijgen, verdient natuurlijk die aandacht. Je wil altijd een cadeau vinden die bij die persoon past. Met een cadeaukaart zit je dan wel goed! Waarom dit zo’n perfect cadeau is, lees je in dit artikel.

Cadeaukaart

Geschikt voor iedereen

Cadeaukaarten zijn er in overvloed. Je kunt het zo gek niet bedenken en je hebt er wel een cadeaukaart van. Daarom is dit cadeau ook zo geschikt voor iedereen. We kunnen ons voorstellen dat dit cadeau je een beetje te saai lijkt, omdat het zo plat is. De kaart zelf is wel tastbaar, maar aan de andere kant ook weer niet. Als je dat moeilijk vindt, kun je er altijd nog iets kleins bijgeven. Dat kan bijvoorbeeld een bosje bloemen zijn bij een verjaardag. Of wat dacht je van een doosje bonbons bij een kerstcadeau/relatiegeschenk? Zo heb je er wel wat meer tijd aan besteed en het perfecte cadeau. 

Bovendien kun je deze natuurlijk nog personaliseren met een persoonlijke kaart. Breng de kaarten eens terug. Elke verjaardag en kerst was het namelijk traditie om kaarten te versturen. Dat zie je langzaam maar zeker verdwijnen. Uiteraard is duurzaamheid belangrijk, maar bespaar dan bijvoorbeeld ergens anders op. Een kaart zegt namelijk zoveel meer! Het is echt een gebaar waar iemand heel blij van kan worden. Een kaart zegt in ieder geval meer dan elk berichtje wat je online zal krijgen met feestdagen. 

Perfect voor elke gelegenheid

Een cadeaukaart zit niet per se aan een gelegenheid verbonden. Je ziet dat zo’n kaart bijvoorbeeld vaak wordt gegeven met verjaardagen, maar ook als relatiegeschenk of kerstcadeau zijn ze perfect. Dat komt natuurlijk omdat je er jouw eigen draai aan kunt geven. Jij beslist namelijk welk type cadeaukaart iemand krijgt. 

Als verjaardagscadeau voor een vrouw kun je bijvoorbeeld een beauty cadeaukaart geven. Hiermee kunnen ze bij een aantal winkels terecht. Een fashion cadeaukaart doet het bij de vrouwen ook heel goed, maar ook steeds meer bij de mannen. Je kunt er namelijk mee bij winkels terecht, die ook ook mannen kleding verkopen. 

Voor een kerstcadeau, maar ook relatiegeschenk kun je bijvoorbeeld denken aan cadeaukaarten van bol.com of coolblue. Of wat dacht je van de Decathlon, de Bijenkorf of de Douglas? 

Een nationale bioscoopbon en een boekenbon zijn ook tijden populair geweest. Deze kunnen ook zeker als cadeau worden gegeven en zijn ook heel tijdloos. Het maakt eigenlijk niet uit om wat voor gelegenheid het gaat. Zo’n cadeaukaart is altijd welkom.

De voordelen van een cadeaukaart

Het grote voordeel van een cadeaukaart is dat je er jouw eigen draai aan kunt geven. Je kiest zelf welke cadeaukaart je wil geven en bepaald daarna het budget. Zo kom je ook nooit over de kosten heen die je oorspronkelijk in gedachte had. 

Een ander voordeel is dat zo’n cadeaukaart bij veel winkels in te wisselen is. Voornamelijk als je bijvoorbeeld een fashion of beauty cadeaukaart geeft. Zo zit degene waar je het geschenk aan geeft, niet vast aan een bepaalde winkel. 

Daarnaast blijft een cadeaukaart ook een lange tijd geldig. Zo hoef je niet snel te zijn met inwisselen, maar kan degene die de kaart krijgt rustig nadenken over het cadeautje. Er is geen haast mee gemoeid, wat in sommige gevallen een groot voordeel kan zijn. 

Het laatste voordeel dat we willen benoemen is dat iemand er zelf een cadeau van kan kopen. Zo komt een cadeaukaart altijd goed terecht en is het geen weggegooid geld. Als je een cadeau koopt, ben je daar namelijk niet altijd zeker van.