Kerstmarkt Düsseldorf

Eind november verandert één van de meest geliefde plaatsen in Duitsland onder Nederlanders en Belgen in een sprookje. In Düsseldorf is één van de meest familievriendelijke kerstmarkten in Europa te vinden. Vooral de Marktplatz, bij het stadhuis is een unieke ervaring. Voornamelijk door de oude ambachten die hier voor het publiek worden tentoongesteld. Maar ook de andere 6(!) pleinen bieden volop vertier en kerstplezier.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Kerstmarkt Düsseldorf
Openingstijden 2024
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Düsseldorf

Nog op zoek naar een verblijfplaats in Düsseldorf?
Hier vind je voordelige lastminute hotels!


Tips om te doen in Düsseldorf

Het is haast onmogelijk om op 1 dag, inclusief het vervoer, de hele kerstmarkt van Düsseldorf te zien. Je wilt er namelijk ook van genieten, stilstaan bij al het moois en op je gemak een mok chocolademelk of een glas glühwein drinken. We hebben daarom een selectie gemaakt van enkele markten die je sowieso gezien moet hebben. Dat betekent uiteraard niet dat de andere markten niet de moeite waard zijn!

30/11/2005_Foto:Ingo Lammert;Marktplatz Photographie*Ingo Lammert Veršffentlichung nur nach Absprache gegen Honorar u. Belegexemplar Golzheimer Str.114 40476 DŸsseldorf Tel.0211/460103 od.0170/81 285 89 Stadtsparkasse DŸsseldorf KontoNr.153 11 608 BLZ 300 501 10

Marktplatz
Het stadhuis van Düsseldorf kijkt neer op de sprookjesachtige Marktplatz. Op het standbeeld van Jan Wellem en zijn paard, die beiden een bijdrage doen aan het idyllische geheel. De kerstkraampjes met warme snacks, chocolademelk en glühwein worden afgewisseld met stalletjes waarin ouderwetse ambachten worden uitgeoefend. Glasblazers en kaarsenmakers maken de mooiste vormen met het materiaal dat ze bespelen en ook kunstdraaiers zijn volop in de weer mensen te vermaken en te verbazen. Wat te denken van de handgesneden kribbe uit Bethlehem. Een ware toevoeging aan deze markt is de honderd jaar oude draaimolen die nog altijd trouw zijn rondjes maakt.

Heinrich-Heine-Platz
Op de Heinrich-Heine-Platz kun je de zogeheten ‘Engelchenmarkt’ vinden. Het prachtige, luxe warenhuis Carsch-Haus vormt de achtergrond. Wie het plein betreedt, begrijpt al snel waarom dit plein de Engelchenmarkt genoemd wordt. De engelenfiguurtjes zijn overal te vinden én te koop en vormen samen met de lichtjes een sfeervol geheel. Hoogtepunt van dit plein is het muziekpaviljoen dat is omgetoverd tot sfeervol terras. Een van de gezelligste terrasjes in Duitsland, waar de chocolademelk en gluhwein rijkelijk vloeien.

Schadowplatz
Op de Schadowplatz word je verrast door een geheel Scandinavisch decor met houten figuren in het thema van de sprookjes van de Gebroeders Grimm. Er is een heus stralend wit kerstdorp gebouwd. Dit is de place to be als je op zoek bent naar kerstcadeautjes, aangezien de markt gesitueerd is bij het Libeskind-centrum. Een ideaal wandelingetjes dus, over de prachtig versierde Schadowplatz richting de kerstcadeautjes!

Schadowstrasse
Wie nog niet uitgewinkeld is na de Schadowplatz, doet er goed aan even naar de Schadowstrasse te gaan. Je zou kunnen zeggen dat je je van Scandinavie naar Amerika verplaatst. Dit is een typische ‘shopping street’. Grote lichtgevende kerstmannen en rendieren. Liedjes die door de straten schallen. De straat is prachtig en sfeervol aangekleed en voor de kinderen is er zelfs een draaimolen neergezet. Zeker een wandelingetje waar dus!

dusseldkerstmarkt

Niet voor niets is Düsseldorf een van de populairste bestemmingen voor Nederlanders en Belgen. De stad ligt op een gunstige afstand en de kerstmarkt is absoluut spectaculair. Als je nog twijfelt of Düsseldorf een goede bestemming is voor jouw kerstuitje dit jaar..  Gewoon gaan!