Kerstmarkt Rijsel / Lille

Voor een magische kerst, moet je op de kerstmarkt van Lille zijn. Deze bruisende locatie met zijn prachtige gevels zorgt voor een uniek decor tijdens de feestdagen. De stad wordt versierd met schitterende lichtjes en prachtige decoraties waardoor alles op een sprookje lijkt.

Lille ligt in het noordwesten van Frankrijk, nabij de grens met België. Samen met een aantal andere steden vormt de regio Lille, één van de grootste bevolkingsdichtheden van Frankrijk met ruim 1 miljoen inwoners. Vroeger stond de stad vooral bekend om de textielindustrie, maar vandaag de dag is er natuurlijk veel meer te beleven dan dat.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024lille kerstmarkt
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Rijsel / Lille

Op zoek naar een hotel in Rijsel/Lille?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen


Tijdens het eerste weekend van september wordt traditioneel de Braderie van Lille gehouden. Iedereen kan dan op straat zijn spullen aan de man proberen te brengen. Deze traditie stamt uit de middeleeuwen toen huispersoneel van rijke inwoners toestemming kreeg om spullen die op zolder waren opgeslagen te verkopen.

Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Palais des Beaux-Arts. Dit museum is, na het Louvre, het belangrijkste museum van Frankrijk dankzij de kwaliteit van zijn verzamelingen. Hier komen verschillende stijlen, kunstenaars en periodes aan bod. Het museum bevat naast o.a. archeologische vondsten, schilderijen en beeldhouwwerken ook een collectie maquettes.

Daarnaast is Rijsel ook een echte universiteitsstad. De stad telt maar liefst 4 universiteiten en 100.000 studenten. Door de studenten heerst er een bruisend nachtleven. Rond de Grand Place kan je dan ook veel leuke kroegjes en restaurantjes aantreffen.

Op het Place de Rihour staan 81 chalets tijdens de kerstmarkt. Hier worden met de hand gemaakte geschenken aangeboden door verkopers en ambachtslieden van allerlei nationaliteiten zoals Canadezen, Polen en Russen. Je kan er ook proeven van streekspecialiteiten zoals waterzooi, verschillende stoofgerechten en Vieux Lille. Een heerlijke culinaire ervaring! De stad Lille lijkt wel te veranderen in een gezellig dorpje waar je naar hartelust kan genieten van de leuke spulletjes en lekkernijen.

lille2

Wie nog meer wilt shoppen kan terecht in de meer dan 3900 winkels! De diversiteit aan winkels is enorm in Rijsel. Er zijn een groot aantal exclusieve winkels te vinden met echte topmerken. Daarnaast zijn er ook tal van zelfstandige winkeltjes en een groot aantal winkelcentra. Rond kerst worden er 3 koopzondagen ingezet wat natuurlijk extra mooi meegenomen is.

Een echte eyecatcher op de kerstmarkt is het verlichte reuzenrad op de Grote Markt. Dit rad is maar liefst 50 meter hoog waardoor je kan genieten van een spectaculair uitzicht over de hele stad!

lille3

In de eerste instantie wordt bij kerstmarkten niet vaak aan Frankrijk gedacht, maar juist aan België en Duitsland. Toch bewijst Rijsel een fantastische locatie te zijn voor een mooie “Noël”. Lille blijkt dus niet alleen een bruisende studenten- en uitgaansstad te zijn, maar de stad bezorgt ook de kerstliefhebbers kriebels met haar mooie en sfeervolle kerstmarkten.