Kerstmarkt Essen

Met zijn 450.000 lichtjes is de kerstmarkt van Essen de mooist verlichte kerstmarkt van Duitsland. De markt loopt vanaf de Willy-Brandt-Platz langs de Rathenaustraße en op de Kennedyplatz tot aan de Flachsmarkt, waar je kan rondneuzen tussen meer dan 250 kerstkraampjes. Geniet van culinaire hapjes uit verschillende landen en bezoek ook zeker de middeleeuwse markt met zijn mooie handgemaakte producten.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Essen
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Essen

Op zoek naar een hotel in Essen?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


essen

De markthandelaren op de kerstmarkt komen uit 20 verschillende landen en ook uit verscheidene regio’s van Duitsland. Hierdoor krijg je een mooi en gevarieerd aanbod van lokale en internationale artikelen. Je vindt hier o.a. houtsnijwerken uit Zuid-Tirol, sieraden uit India en hapjes uit Peru. Heel leuk voor wie nieuwe dingen wilt ontdekken en daarnaast ook wilt genieten van traditionele producten.

Wat de kerstmarkt van Essen uniek maakt, zijn de verlichte motieven van de Lichtweken. Vanaf 4 november kan je een reeks indrukwekkende lichtinstallaties en speciale tentoonstellingen bewonderen. Onder de meest sprekende dit jaar zijn de verlichte ‘icosfeer’ en het Museum van de Maan.

essen2

Kinderen worden in Essen ook niet vergeten. Op de Kardinal-Hengsbach-Platz kunnen kinderen zich uitleven in het Bastelhaus. Alle kinderen tussen de 3 en 13 jaar kunnen hier heerlijk knutselen en peperkoekhuisjes maken. Als je honger hebt gekregen van die peperkoekhuisjes, kan je gaan smullen in het Brotbackhaus. Hier vind je elke dag een grote diversiteit aan heerlijke, ovenverse broodjes en zoete lekkernijen. Je kan zelfs meekijken met de bakkers om te zien hoe al dit lekkers gemaakt wordt.

Op de Flachsmarkt kan je je helemaal onderdompelen in de Middeleeuwen. Op de middeleeuwse markt vind je o.a. edelstenen, aardewerk, handgemaakte zeep en dierenhuiden. Daarnaast worden er allerlei hapjes en drankjes uit de kasteelkeuken aangeboden.

Als je de mooie kerststad Essen eens vanuit een ander perspectief wilt bekijken, dan kan dat tijdens het kerstseizoen ook. Op de Burgplats staat namelijk een 45 meter hoog reuzenrad. In de lucht heb je een fantastisch uitzicht over de hele stad met al zijn fonkelende lichtjes.

essen kerstmarkt

Op de kerstmarkt van Essen kan je je volledig laten meeslepen door de gezellige kerstsfeer. Wil je iemand verrassen met een speciaal cadeau dan vind je zeker iets unieks tussen de internationale kraampjes. Verder kan je ook terecht in de vele winkelstraten van Essen. Ook aan lekker eten en drinken is hier geen gebrek. Nip van een glas punch terwijl je je maag vult met een Duits kerstgebak of een Arabische falafel. Op de kerstmarkt van Essen is er voor ieder wat wils.