Kerstmarkt Luik

De kerstmarkt van Luik is de oudste kerstmarkt van heel België en ook nog eens één van de grootste. Deze kerstmarkt telt maar liefst 200 chalets waar je alles kan kopen wat met kerst te maken heeft. Dit jaar staan er extra leuke activiteiten op de planning want Luik is uitgeroepen tot Europese hoofdstad van het kerstfeest!

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Luik
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Luik

Op zoek naar een hotel in Luik? Check Booking.com!
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


Tips om te doen in Luik

Wat de kerstmarkt van Luik anders maakt dan andere kerstmarkten is dat er een waar kerstdorp wordt nagemaakt. Het dorp bestaat uit talrijke chalets, kronkelige straatjes, een dorpsraad en haar eigen inwoners! Het kerstdorp heeft zelfs zijn eigen postkantoor. Hier vind je speciale kerstwenskaarten en postzegels van het kerstdorp. Zo kunnen bezoekers en inwoners hun kerstwensen naar de hele wereld sturen. En alsof dat nog niet genoeg is: het heeft tevens zijn eigen burgemeester, adviseurs en commissarissen. Gedurende vier weken is Luik in de ban van kerst en herrijst een nieuw dorp in het centrum van Luik.

luik1

In de meer dan 200 kerstkraampjes kan je traditionele kerstartikelen vinden die je nergens anders kan kopen. Je vindt hier bijvoorbeeld in glas geblazen kerstballen die nog met de hand worden geschilderd. Verder kan je hier de mooiste kerstbeeldjes, sieraden en warme winterkleding terugvinden. Terwijl je al dat moois bewondert, komt de geur van versgebakken Luikse wafels je tegemoet. Je kan ook proeven van talrijke andere lekkernijen zoals chocolade of peperkoek en zelfs oesters. Al dat lekkers kan je combineren met bijvoorbeeld een speciaal kerstbiertje. Wat je ook zoekt: op de kerstmarkt van Luik vind je het!

De kerstmarkt van Luik trekt jaarlijks ruim twee miljoen bezoekers. Het is hiermee met recht de grootste kerstmarkt van heel België. Het kerstdorp bevindt zich op de Place Saint-Lambert, met uitloop naar de Place du Marché. Centraal op het plein staat een reuzenrad en aan de zijkant een grote sleepiste. Mocht je kroost liever willen schaatsen dan kunnen ze terecht op de Place de la Cathédrale om een kunstje te wagen op de ijsbaan. Het kerstdorp biedt daarmee heel wat vertier voor zowel jong als oud.

luik2

Wat de kerstmarkt van Luik extra speciaal maakt, is de sleepiste. Deze is tien meter hoog en ligt op de Place Saint Lambert waar het magische winterdecor het plaatje compleet maakt. Een unieke ervaring die je zeker niet mag missen!

Luik kent vier chalets die de stad typeren. Bij Le Chalet de la Gruyère kan je bijvoorbeeld smullen van de heerlijke kaas. In La Maison Ardennaise is een proeverij met Belgische specialiteiten zoals de Waalse Chimay, verschillende soorten bier en lokale kazen. In La Maison du Pèket kan je Pekèt drank proeven en in Chalet Au pied des pistes heb je een prachtig uitzicht over de rodelbaan. Ook hier kan je verschillende soorten drank en eten bestellen.

luik3

Op de kerstmarkt van Luik kan je een unieke kerstsfeer beleven. Niet voor niets vinden twee miljoen mensen op jaarbasis hun weg naar Luik. Er is zoveel te zien en te doen dat je niet weet waar eerst te beginnen!