Kerstmarkt Colmar

Colmar, is dat geen restaurant? De naam doet bij velen een wenkbrauw optrekken. Het is immers niet de meest bekende stad in Frankrijk. Toch is de stad meer dan de moeite waard. In 2017 won de markt zelfs de 2de plaats voor beste kerstmarkt in Europa!

Er staan prachtige middeleeuwse vakwerkhuizen en er zijn veel overblijfselen te vinden uit de renaissance. De echte connaisseur zal ongetwijfeld het schitterende Maison Pfister herkennen en ook de Saint-Martin is een publiekstrekker. De middeleeuwse sfeer past perfect bij de jaarlijkse kerstmarkt, Een unieke ervaring!

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Colmar
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Colmar

Op zoek naar een hotel in Colmar?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen

colmar3

Voor iedereen die ook maar een beetje geïnteresseerd is in geschiedenis, is Colmar een prachtig uitstapje. Het stadje in de Elzas – waar zo’n 70.000 mensen wonen – staat al eeuwen bekend. In 58 BC versloeg Julius Caesar de Germaanse stam van Ariovistus in Colmar. Veel huizen en monumenten dragen nog altijd iets mee van die geschiedenis. Dat maakt het stadje tot een unieke plek voor een kerstmarkt. De gebouwen komen er prachtig uit in de lichtjes van de kraampjes. Colmar is wellicht niet de grootste kerstmarkt van Europa, maar zeker de meest charmante!

Colmar kent zes kerstmarkten. De drie belangrijkste staan rondom het Place des Dominicains, Petite Venise en Koïfhus. Vooral het Place Jeanne d’Arc is zeer sfeervol. Op het plein staan huisjes die de sfeer van Colmar nabootsen, inclusief een kerk en een behuizing met dieren. Het is weliswaar de kleinste kerstmarkt van Colmar, maar het doet niet onder voor de rest. Er zijn voornamelijk lokale lekkernijen te proeven en heerlijke lokale producten te koop.

colmar2

Kinderen
Als je jouw kinderen een plezier wilt doen, ga dan even langs de kerstmarkt bij ‘Petite Venise’ ofwel: klein-Venetië. Er staan houten paarden klaar voor mooie foto’s, de kinderen kunnen hier hun brief naar de kerstman in de brievenbus doen en er staat een mooie mechanische kerststal. Bovendien staan er meer dan veertig vrolijk geschilderde huisjes, versierd met allerlei figuren. Aangezien Colmar een typische wijnstreek is, kun je zelf even gaan zitten om te genieten van een van de wijnen die worden gepresenteerd. Je kan genieten van tal van lokale hapjes die daar uitstekend bij smaken.

Kerstkraampjes
Ben je toegekomen aan de kerstinkopen, dan kun je terecht in het oude gedeelte van Colmar. Wanneer je de prachtige Schwendi fontein hoort, weet je dat je op de juiste plaats bent. Met bijna 50 kerstkraampjes ben je wel even zoet. Bovendien grenst de markt aan het Koïfhuis, dat symbool staat voor de economische en politieke macht die Colmar had in de Middeleeuwen. Zeer interessant! Wanneer je daarna nog niet bent uitgekeken, loop je nog even de Place Predikherenstraat op. Hier staan nog eens 65 kraampjes met allerlei mooie producten. De Dominicaanse kerk, met zijn prachtige ramen, versterkt het echte kerstgevoel dat Colmar biedt.

colmar1