Kerstmarkt Bremen

Welke kerstmarkt is het waard om een paar uur voor in de auto te zitten? Veel mensen vragen zich dat af. Je wilt immers niet voor niets naar een locatie rijden als je in eigen land iets beters kunt krijgen. Het antwoord? Bremen. De tiende stad van Duitsland heeft niet alleen een prachtige kerstmarkt, maar vooral de sfeer in Bremen is haast onovertroffen. De prachtig versierde honderden kerststalletjes, omringd door typische historische gebouwen, zijn absoluut uniek!

Opgelet: door het corona-virus is het niet zeker of alle kerstmarkten dit jaar wel zullen doorgaan. Sommige kerstmarkten zijn afgelast, andere steden nemen voorzorgsmaatregelen om voldoende afstand te houden en risico op verspreiding van het virus te vermijden.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2020kerstmarkt bremen
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Bremen

Op zoek naar een hotel in Bremen?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!

bremen1

Bremen stad ligt aan weerszijden van de rivier de Wezer. De stad heeft een mooie haven en dus zal het niet verrassen dat de populaire kerstmarkt ook langs het water voert. Mede om die reden wordt de kerstmarkt gezien als een van de mooiste van Duitsland. Jaarlijks trekken niet minder dan anderhalf miljoen mensen naar Bremen om in kerstsferen te komen. De stad heeft een authentieke uitstraling en ook dit werkt mee aan een ideale kerstsfeer.

De kerstmarkt van Bremen is volledig gratis en per trein prima te bereiken. Vanaf station Bremen Hauptbahnhof kun je tram 4 pakken naar Domsheide. Vanaf daar hoef je zeker niet meer te zoeken naar de markt. Je kunt vanuit de tram al ruiken dat je in de buurt komt! Vanuit bijna tweehonderd kraampjes wordt de meest heerlijke gluhwein en chocolademelk verkocht. Typische Duitse gerechten als aardappelpannenkoekjes ontbreken uiteraard ook niet.

bremen3

In Bremen loop je de route van de winterse markt, naar de maritieme, naar de historische markt. Langs de prachtig verlichte wandelroute sta je keer op keer stil voor een prachtig orgelconcert, een kerstspel of een theatervoorstelling. Of natuurlijk om te genieten van het prachtige uitzicht. Bremen is enorm fotogeniek en dus neem je uiteraard je camera mee. Oh ja, vergeet ook je kerstinkopen niet te doen in Bremen. De shoppingcentra Waterfront, Weserpark en Roland-Center zijn bij uitstek geschikt voor leuke verrassingen. Houd je overigens meer van handgemaakte versieringen of cadeautjes? Loop dan simpelweg even de markt op. Keuze zat! Bremen biedt het allemaal.