Kerstmarkt Praag

In Praag kan je niet naar één, maar naar minstens 5 verschillende kerstmarkten die zich op enkele minuten loopafstand van elkaar bevinden. De Tsjechen hebben tijdens de feestdagen familievakantie er heerst dus een gezellige drukte in de straten. De marktjes worden allemaal prachtig verlicht en versierd waardoor er overal om je heen een magische kerstsfeer ontstaat.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Praag
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Praag

Op zoek naar een hotel in Praag vlakbij de kerstmarkt?
Bekijk hier de speciale lastminute aanbiedingen


Tips om te doen in Praag

praag1

In Praag zijn de markten het hart van de stad. Op deze markten worden dan ook verschillende kerstmarkten opgesteld. De grote kerstmarkten vind je op het Wenceslas Plein en het Old Town Plein, terwijl de kleinere markten gevonden kunnen worden op Namesti Republiky, Havelska Triste, Namesti Miru en op het beursterrein Vystaviste.

De mooiste kerstmarkt van allemaal vind je op het Old Town Plein. Deze herken je onmiddellijk aan de gigantische kerstboom die het plein verlicht. In de houten hutten liggen allemaal met de hand gemaakte producten zoals kloskant, keramiek, kerstversieringen en speelgoed. Aan smakelijke hapjes en drankjes is hier ook geen gebrek. Je kan hier smullen van verschillende Tsjechische lekkernijen zoals peperkoekcake, hete punch en worstjes van de barbecue. Tegelijkertijd word je vermaakt door lokale straatartiesten, muziekgezelschappen en koren uit heel Europa.

praag2

Praag is de ideale stad om te bezoeken voor wie graag cultuur opsnuift. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze hoofdstad goed intact gebleven waardoor er maar weinig bezienswaardigheden vernietigd werden. Het historische centrum staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Je kan hier helemaal opgaan in de prachtige architectuur en tevens een bezoek brengen aan de vele musea.

Hou je niet erg van musea en geschiedenis? Geen probleem. In Praag kan je ook naar hartelust shoppen in de vele winkelstraten die de stad rijk is. Je kan hier koopjes doen in de meest trendy designerwinkels en boetieks.

Voor de romantische zielen onder ons is Praag ook een absolute aanrader. Ga samen met je partner op riviercruise, maak een gezellige wandeling over de Karelsbrug of breng een avondje door in de opera.

Ook met oudjaar is het in Praag één groot feest. De families genieten eerst thuis van een uitgebreid diner met o.a. gekookte biggenkop met mierikswortel en appel. Daarna trekt iedereen de straat op om het fantastische vuurwerk te aanschouwen bij het Kasteel van Praag of Vyšehrad.

kerstmarkt praagEen bezoekje brengen aan Praag tijdens de kerstperiode is zeker de moeite waard! Je kan je hier volledig laten meeslepen door de sprookjesachtige sfeer die je overal om je heen kan voelen en tegelijkertijd genieten van de prachtige, historische architectuur.