Kerstmarkt Amsterdam

Amsterdam is de stad van de mogelijkheden. Neerlands hoofdstad laat dat nog maar eens zien rondom de kerstdagen. Een kerstmarkt? Hier vind je er verschillende, in alle soorten, maten, kleuren en geuren. Wat je ook leuk vindt om te doen, in Amsterdam kun je het dit jaar vinden. En aangezien het onmogelijk is alle activiteiten – klein en groot – te beschrijven, lichten we er een aantal uit waar je de nodige dagen plezier aan kunt beleven.

Openingstijden 2024Kerstmarkt Amsterdam
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkten in Amsterdam.

Aanbiedingen kerstmarkt Amsterdam
[wbcr_php_snippet id=”5796″]

Op zoek naar een hotel in Amsterdam?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!Christmas Village on Ice
Wellicht het meest bijzondere kerstdorp van Nederland kun je vinden op het Museumplein in Amsterdam. Niet alleen vanwege de sfeervolle omgeving, maar ook zeker vanwege de prachtige ijsbaan die dit jaar weer voor een overdosis aan plezier gaat zorgen. Beleef het oer-Hollandse gevoel in de multiculturele stad Amsterdam tijdens ‘Ice Amsterdam’, verwijzend naar de beroemde slogan ‘I Amsterdam’ op het Museumplein.

Bind je schaatsen onder en waag je op het ijs voor een onvergetelijke dag. Natuurlijk sluit je de dag af met een typisch Nederlands bordje poffertjes of kies voor een andere smaaksensatie. Een warme chocolademelk kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Vergeet ook de kerstkraampjes niet te bezoeken!

4

 

 

Winterparadijs
Het Amsterdamse Winterparadijs vindt plaats in en rond de Amsterdam RAI. Het barst er van de activiteiten voor jong en oud. Onder het Winterparadijs vallen onder andere het Muziek-, het Schaats-, het Food-, het Film & Theater- en het Sneeuwparadijs. 

Het Muziekparadijs
Op het podium zullen bekende artiesten en dj’s verschijnen. Je kunt uit je dak gaan met een drankje in je hand in de après-ski of de silent après ski. Komen jullie met een vriendengroep? Huur dan een biertafel en/of zing karaoke met elkaar! Meer zin in een kopje thee? Ga dan langs de Fuze Tea chalet, waar je onder het genot van een kopje thee geniet van de optredens van singers en songwriters.

Het Schaatsparadijs
Naast een grote schaatsbaan is er ook een aparte schaatsbaan voor kinderen te vinden in Amsterdam. Ook voor een potje curling, ben jij bij het schaatsparadijs aan het goede adres! 

Het Sneeuwparadijs
Dit paradijs is meer dan wat jij er ooit van had verwacht! Glij van de tubeslide voor een adrenalinekick. Laat je kinderen kennis maken met Olaf en Elsa én houd een sneeuwbalgevecht op de snowplay area. Daarnaast is er een VR-Experience, waardoor jij jezelf op de ski’s of het snowboard kunt wanen. Ook is er een computerspel waar jij op jouw ski’s of snowboard kunt racen in de Alpen of Alaska. Tot slot kun je bij het sneeuwparadijs verdwalen in een doolhof.

Het Film & Theaterparadijs
Geniet vanuit een zitzak van een leuke film in de winter bioscoop. En kijk je ogen uit in het magisch wintertheater, waar je alles vindt op het gebied van magie en illusies. Bij het normale wintertheater geniet je van breakdance-acts en cabaret. Voor de kleinsten wordt er voorgelezen en zijn er poppenkasten.

Het Foodparadijs
De keuze is reuze bij het Foodparadijs. Van soep tot pasta en van poffertjes tot borrelplanken. Je vindt het er allemaal. Zin in iets anders? Natuurlijk zijn er ook friet kraampjes, en kun je genieten van tosti’s, broodjes, kip en flammkuchen!

Wintergames
Bij het winterparadijs verveel je je niet. Want buiten alle paradijzen om, zijn er nog meer activiteiten in Amsterdam! Zo kun je racen op het ijs en langlaufen op een parcours van 400 meter.

Winterplein
Het Amsterdams winterparadijs is gigantisch! Op het winterplein vind je nog meer activiteiten die je niet mag missen. Hier vind je dan ook een kerstmarkt, een reuzenrad, een hoge zweefmolen en een draaimolen. Bovendien kun je marshmallows roosteren, de mascotte ‘Sneewvlokje’ ontmoeten en een drankje doen in de Fïnley bar of de No Fear Ice Bar. Je krijgt hier een nog grotere adrenalinekick, wanneer je van de Tube Jump racet. Tot slot komt de welbekende Coca-Cola truck langs op het Winterparadijs! 

Coca-Cola Truck

Amsterdam Cultstad
Iedereen die Amsterdam een beetje kent, weet dat Amsterdam kleurrijk is. Amsterdammers kenmerken zich door te doen wat ze willen en hoofdstedelingen hebben het hart op de tong. Daardoor is Amsterdam gezegend met een enorm aanbod aan subculturen. Dit komt ook zeker terug rondom kerst. Ben je daarom op zoek naar ‘iets anders’ dan de traditionele kerstmarkt? Dan is Amsterdam een must.

Funky Xmas Market
Deze markt kenmerkt zich door de bijzondere producten die worden aangeboden. Niet slechts typische kraampjes met traditionele kerstballen of lichtjes. Nee, dit is wat meer ‘funky’. De sfeer is zeer gezellig, er is live muziek en natuurlijk kun je ook gewoon een warme chocolademelk of gluhwein krijgen. Neem zelf gratis een kijkje in de Westergasfabriek in Amsterdam!

amsterdam1

Pure Wintermarkt
Voor een ieder die duurzaamheid aan het hart ligt, is er nu wel een heel speciale kerstmarkt. In het Amstelpark en Park Frankendael vindt de ‘Pure Wintermarkt’ plaats. Hier kun je speciale biologische producten en duurzame cadeautjes vinden voor je geliefden. De toegang is volledig gratis.

Sissy-Boy Kerstmarkt
Wellicht de meest unieke cadeautjes van heel Nederland vind je op de Sissy-Boy kerstmarkt. Let op: deze kerstmarkt is slechts één dag open en dus grijp jij deze kans met twee handen aan! Op het Amstelveld – je kunt het niet missen – vind je kunst, vintage, design, kleine meubels en nog veel meer. Dit jaar vind je er bovendien een Sissy-Boy filmtent. Plof neer op de lekkere zachte kussens en geniet met een kop warme chocolademelk van de leukste kerstfilms.