Kerstmarkt Durbuy

Het kleinste stadje ter wereld, zo wordt Durbuy ook wel genoemd. Maar zelfs de kleinste steden weten groot uit te pakken rond Kerstmis. Wie wil er immers niet genieten van sprookjesachtige taferelen en heerlijke hapjes?

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 leukste dingen om te doen in Durbuy

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Durbuy

Op zoek naar een hotel in Durbuy, vlakbij de kerstmarkt?
Bekijk hier speciale last minute aanbiedingen voor Durbuy


Tips om te doen in Durbuy


Durbuy is een van de oudste en mooist bewaard gebleven stadjes in de Ardennen. Dit oude stadje is dan ook in zijn middeleeuwse glorie te bewonderen. Durbuy is een sfeervolle plaats, met kleine en nauwe keienstraatjes en oude gebouwen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Een echte vakantieplek waar je jouw hart kunt op halen.

Durbuy

Geniet van de natuur en breng een bezoekje aan één van de vele restaurants en cafés, waar je heerlijk kunt eten en drinken. Zo staat Durbuy bekend om zijn speciaalbieren, die je zeker een keer geproefd moet hebben. Ook wijn en cocktails hebben hun weg weten te vinden naar deze stad.

In de decembermaand wordt Durbuy omgetoverd tot een waar Kerstmarkt Durbuy in Belgiëwinterwonderland met een sfeervolle kerstmarkt en feeërieke taferelen. Een echt sprookje waarbij je je ogen uitkijkt! Je wordt in Durbuy in de aanloop naar Kerstmis zeker in de juiste stemming gebracht. Feestelijke decoraties, twinkelende lichtjes en vrolijk kerstgezang zorgen samen voor een harmonieuze kerstsfeer in Durbuy. Een grote markt met ambachtslui, kerststallen en de mooiste kerstverhalen: een onvergetelijke tijd vlak voordat Kerstmis begint!

Een bezoekje aan de Ardennen in de winter lijkt niet echt voor de hand liggend, maar toch is de kerstmarkt van Durbuy een echte aanrader. Midden in het stadshart vind je namelijk een flink aantal kraampjes met diverse leuke items.

Ieder weekend vind je in de kleine straten van de oude stad, het Koning Boudewijn park en op het plein, een knusse markt waar je van alles kunt kopen. Persoonlijke cadeaus, nostalgische versieringen en verukkelijke lekkernijen. Op de overdekte ijsbaan in het Koning Boudewijn park kun je de voetjes aan het werk zetten en samen met familie en vrienden een rondje schaatsen. Zowel jong als oud kunnen met plezier een rondje zwieren over het ijs.

durbuy

Om weer helemaal warm te worden, van buiten én van binnen, kun je de leukste kerstspullen vinden op de markt. Een opvallende sjaal, een grote muts met kwast en natuurlijk warme glühwein om de kou te weren.

De kerstmarkt van Durbuy is net even iets anders dan andere kerstmarkten. Naast klassieke kerstversiering en lekkernijen, vind je hier ook nog andere smakelijke hapjes die je wellicht niet op een kerstmarkt zou verwachten. Zo kun je genieten van een glaasje champagne of een moezelwijntje terwijl je oesters, ganzenlever of Italiaanse nougat aanschaft.

Om de sfeer nog extra te verhogen, is Durbuy in de gehele maand december versierd met duizenden kaarsjes. Zeker in de avond zorgt dat voor een waar spektakel. Ook is de kerstmarkt zelf ’s avonds open zodat je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat die sprookjesachtige uitstraling mee kunt maken.

Zo zie je maar: het kleinste stadje ter wereld organiseert één van de mooiste en meest sfeervolle kerstmarkten die er zijn! De kerstmarkt van Durbuy bezoeken is de ideale manier om dit prachtige stadje te leren kennen en om te genieten van alles wat met kerst te maken heeft.