Kerstmarkten in Tsjechië

Wil jij ook eens kerstsfeer opsnuiven in een ander land? Hoe wordt het echte kerstfeest nu gevierd in bijvoorbeeld Tsjechië, een land waar Kerstmis een heel belangrijk feest is? Het antwoord is simpel: Kerst wordt vol overgave gevierd. De kerstmarkten in Tsjechië zijn dan ook ontzettend sfeervol en gezellig.Geniet van de Tsjechische gastvrijheid en vier het kerstfeest met de Tsjechen!

praag2

Kerstmarkten Praag
De hoofdstad Praag is met recht de grootste toeristentrekker. Praag is van zichzelf al een schitterende stad, boordevol karakter, die je echt eens bezocht moet hebben. Tijdens de kerstperiode is de hoofdstad van Tsjechië al helemaal een bezoekje waard. De kerstmarkten in Praag behoren tot de Europese top.

Het programma tijdens de kerstperiode is rijkelijk gevuld, met kersttradities, markten en Tsjechische kerststallen en delicatessen. De kerstmarkten in Praag worden veelal op de bekende pleinen van de stad georganiseerd. Met name de kerstmarkt op het Oude Stadsplein mag echt niet worden gemist!

Vele kraampjes met leuke (kerst)producten en eetkraampjes met delicatessen worden sfeervol verlicht door duizenden lampjes en een gigantische kerstboom op het midden van het plein. Op de achtergrond klinkt kerstmuziek en de glühwein warmt je op als dat nodig is. Maar ook de kerstmarkten op de andere pleinen zijn zeker de moeite waard. Ga je een weekendje kerstsfeer proeven in de Tsjechische hoofdstad, bezoek dan ook de markten op het Wenceslasplein en het Vredesplein. De Praagse kerstmarkten zijn gedurende de hele maand december te bezoeken.

brno

Vier Kerstmis in Brno

Wie denkt dat Tsjechië alleen gelijk staat aan Praag, en vice versa, heeft het mis. De jaarlijkse kerstmarkten in Brno bewijzen dat keer op keer. De historische stad Brno is gelegen tussen heuvels en wordt gekenmerkt door de echte Tsjechische sfeer. Als je op zoek bent naar de ultieme Tsjechische kerstsfeer, dan is deze zeker te vinden op de markten op het Namesti Svobody, op de Zelny Tyr en in de Radnicka Ulice. De delicatessen (probeer zeker de lokale lekkernij trdelnik!), de vele sfeervolle kraampjes en de schitterende omgeving maken van deze markten een groot succes!

Bezoek de kerstmarkten in Cesky Krumlov
Naast de grootste steden in Tsjechië: Praag en Brno, heeft het land tijdens Kerstmis nog een topper in huis. Cesky Krumlov is betoverend mooi en ontzettend sfeervol in de aanloop naar het kerstfeest. Op het centraal gelegen Svornost plein ervaar je de traditionele Tsjechische gastvrijheid en kerstbeleving. Geniet van de kerstmarkt, proef de geroosterde kastanjes en zing kerstliedjes mee onder de prachtige kerstboom op het plein.praag3

Kerstmarkt in Pilsen

Ook de kerstmarkt in Pilsen is een bezoekje meer dan waard. De markt kenmerkt zich door een heerlijke, ongedwongen kerstsfeer. Je kunt genieten van lokale geneugten, zoals verschillende wijnen (waaronder glühwein), maar ook van heerlijke Tsjechische hapjes en lekkernijen. Tussen het eten en drinken door, schuifel je lang de vele gezellige kerstkraampjes in deze mooie stad. Op de markt vind je verschillende ambachtslui, die hun ambacht tonen en hun schitterende producten verkopen. In Pilsen vind je de optimale combinatie van een ongedwongen sfeer en het traditierijke Tsjechië!