Kerstmarkt Breda

In de ‘Parel van het Zuiden’ hebben ze dit jaar grootse plannen. Niet langer wil Breda onderdoen voor andere steden in het zuiden van Nederland. Het oude Winterland Breda is daarom overbood gezet. Dit jaar is ‘Betoverend Breda’ de ultieme publiekstrekker.

Openingstijden 2023Kerstmarkt Breda in Nederland
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Breda

Op zoek naar een hotel in Breda, vlakbij de kerstmarkt?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen


Tips om te doen in Breda

In Breda zijn ze ambitieus. Zo blijkt wel uit de plannen voor deze winter. Niet slechts een of twee pleinen worden centraal gesteld tijdens de winterweken, maar heel de Bredase historische binnenstad wordt één groot winterfeest. De afgelopen twee edities van Winterland Breda waren leuk, maar Breda wil meer. Om deze reden werd Betoverend Breda een heel nieuw concept. De hele binnenstad sprankelt en doet mee.

Betoverend Breda
Veel mensen trekken naar de traditionele toppers. En er zijn zelfs mensen die jaarlijks naar dezelfde kerstmarkt gaan. Natuurlijk niets mis mee, maar eigenlijk doe je daarmee Breda een beetje tekort. Dit was zo in het verleden, maar nu zeker. Betoverend Breda behoort nu tot de meest interessante en leuke evenementen. De schaatsbaan op de Grote Markt kun je er nog altijd vinden, maar de echte publieksfavoriet zijn de verhalen van de vertellende kerstboom. Careltje, het mysterieuze mannetje dat al eeuwenlang onder de Grote Markt woont, vertelt vanuit de prachtige boom wat hij allemaal heeft gezien in de stad. Iedere middag kun je hem horen.

Maar er is nog zoveel meer georganiseerd. De stad organiseert dit jaar immers een winterfeest vol verrassingen. Haal je sjaal en muts maar vast tevoorschijn, want het winterfeest in Breda is verbeterd en spreekt aan, nu meer dan ooit. Het hele centrum is erbij betrokken en sprookjesachtig verlicht. De ijsbaan is in een nieuw jasje gestoken en het is aantrekkelijker dan ooit om nog even te blijven hangen voor een lekker kopje chocolademelk of een andere warme snack.

Kerstmarkt Ginneken
Wil je echt iets van Breda meemaken? De stad leren kennen en haar inwoners? De tradities? De hapjes? Dan moet je de Kerstmarkt in Ginneken eens bezoeken. Daar staan ruim honderd kraampjes klaar met de meest verrukkelijke lekkernijen en meest unieke cadeaus. De Kerstmarkt Ginneken is een heus familiefeest, met onder meer een draaimolen voor de kleinsten en een oliebollenkraam (ook voor de ouderen natuurlijk!). Ook gaat er een arrenslee door de straten van Ginneken en is zelfs de Kerstman zelf aanwezig om het feest van nog meer glans te voorzien. Er is eveneens gedacht aan muziek. Er staan podia waar de nodige artiesten kun kerstnummers presenteren. Gezelligheid gegarandeerd!

Winterspoor – De kerstmarkt met ballen
Op het station van Breda staat er een gezellige markt met de meest originele cadeautjes. Trein gemist, even een snelle ontmoeting regelen, nog snel een leuk cadeautje kopen of gewoon een lekker glaasje glühwein drinken? Dan moet je zeker even gaan kijken bij de kerstmarkt met ballen!

Kerst op het Begijnhof
Terug in de tijd? Nee, niet twintig jaar, maar helemaal naar de 16e eeuw? Bezoek de sprookjesachtige Begijnhof. Hier vier je kerst met Anton Pieck, de bekende Nederlandse kunstschilder. En eerlijk is eerlijk: wanneer je om je heen kijkt, zul je je absoluut in één van zijn schilderijen wanen. Breda een bezoekje waard? Wij dachten het wel!