Kerstmarkt Mechelen

Dit jaar kan je weer genieten van tal van kerstevenementen in Mechelen onder de noemer Mechelen houdt je warm. Ideaal om te vertoeven met het hele gezin. Je kan er rondneuzen tussen de kerstkraampjes en smullen van de talrijke lekkernijen. Dit jaar staan er naast de twee kerstmarkten unieke vuuracts, speciale kerstwandelingen en een Winterburendag op de planning.

Opgelet: Alle openingstijden zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het is aangeraden om de huidige maatregelen na te kijken voor je bezoek aan de Kerstmarkten. Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!.

Van plan om een weekendje naar Mechelen te gaan? Bekijk hier dan de top 5 bezienswaardigheden in Mechelen

Openingstijden 2021Kerstmarkt Mechelen
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Mechelen


Mechelen is een mooie, authentieke stad met een groot aantal bezienswaardigheden en musea. Het heeft een rijk verleden met vele beroemde gebouwen die beschermd zijn door UNESCO. Je kan hier niet alleen veel cultuur opsnuiven, maar ook culinair genieten in de vele restaurantjes en cafeetjes. Mechelen staat dan ook vooral bekend om zijn historische en bourgondische karakter.

kerstshopppenmechelen

Tijdens Mechelen houdt je warm kan je in Mechelen helemaal in de kerstsfeer komen door een bezoekje te brengen aan de Kerstmarkt aan de Dijle, op de Haverwerf. Hier staan de prachtig versierde winterkraampjes opgesteld. Wie op zoek is naar een origineel geschenk, vindt hier zeker zijn ding. Er liggen namelijk tal van unieke en met de hand gemaakte kerstartikelen.

Terwijl je leuke kerstkoopjes doet, kan je jezelf verwennen met een heerlijke kom soep, een straf jenevertje, warme chocolademelk en nog tal van andere overheerlijke hapjes. Met de bijbehorende kerstmuziek op de achtergrond kom je helemaal in feeststemming!

Op 8 december wordt de Urban Trail georganiseerd. In deze kersteditie lopen of wandelen de deelnemers langs de belangrijkste historische gebouwen in Mechelen.

Het kerstgebeuren breidt zich verder uit naar Lamot, waar je je op zondag 16 december kan verwarmen op de Mondiale kerstmarkt. Hier kan je veel internationale spulletjes terugvinden die je niet kan kopen in de winkels. Met elke aankoop die je hier doet, steun je Solid International en Broederlijk Delen. Zo heb je nog meer redenen om centen uit te geven! Je kan hier verder ook nog genieten van live muziek en lekkere hapjes.

Dit jaar wordt er in Mechelen voor de tweede keer een uniek festival gehouden, genaamd Mechelen in Vuur en Vlam. Op 22 december kan je een speciaal parcours volgen met vuuracts, vertellingen en prachtige ‘vuurlandschappen’. Iets dat je zeker niet mag missen!

Op het binnenplein van het stadhuis kan je jouw culinaire hart ophalen in de charmante Winterbar Mirage. Je kan hier niet enkel proeven van heerlijke drankjes en gerechten. Deze winterbar zorgt ook nog eens voor heel wat winters vertier met animatie en muziek.

winterbarmirage

Dit jaar kan je ook 3 zondagen op rij gaan kerstshoppen in het centrum van Mechelen, namelijk op 16, 23 en 30 december. Om ernaartoe te gaan kan je een Shoppingbiljet van De Lijn kopen voor maar € 1.

Ten slotte mag je zeker de Winterburendag niet missen, als je inwoner van Mechelen bent. Deze vindt dit jaar plaats op 4 januari.

mechelenkerstkraampjes

Eén ding is zeker: beleving en kwaliteit gaan hand in hand op de kerstmarkt van Mechelen. Aan leuke hebbedingetjes en lekker eten is hier zeker geen gebrek. Deze feestelijke gebeurtenis mag je dan ook zeker niet missen als je echt in de kerstsfeer wilt komen.