Kerstmarkt Gent

kerstmarkt GentWaar vroeger Gent slechts een kleine kerstmarkt had, is de kerstmarkt van Gent nu uitgegroeid tot een heus evenement: de Gentse Winterfeesten. Gent staat al sinds mensenheugenis bekend om de Gentse Feesten: een tiendaags festival met muziek, cultuur en zoveel meer. Een deel van die sfeer zal je ook terugvinden op de Gentse Winterfeesten.

5 weken lang kan je gezellig koopjes doen, worstenbroodjes eten en jenevertjes drinken bij meer dan 130 kerstkraampjes. Daarnaast kan je een pirouette gaan maken op de ijspiste en van het uitzicht genieten in het reuzenrad om je avond uiteindelijk af te sluiten in de legendarische Moose Bar.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 leukste dingen om te doen in Gent.

Openingstijden 2024
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Gent

Op zoek naar een hotel in Gent? Check Booking.com!
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


Tips om te doen in Gent




Behalve de 130 kerstkraampjes die opgesteld staan in de binnenstad van Gent, is er nog vanalles te zien en te beleven op de kerstmarkt. De kerstmarkt staat opgesteld rondom de prachtig verlichte St. Baafskathedraal. De kathedraal zelf is al een lust voor het oog bij dag, maar met de kerstverlichting aan is het helemaal een pareltje. Een aanrader is de historische lichtwandeling die je kan doen wanneer de avond valt, die neemt je mee op een magische trip door het centrum van Gent. Alle monumenten worden met lampjes verlicht waardoor deze wandeling een speciaal sfeertje krijgt.

gent1

Voor originele kerstdecoraties of grappige kerstcadeaus hoef je geen speurneus te zijn. Je kan zowel op de kerstmarkt als in de vele winkelstraten van Gent gaan shoppen.

Honger en dorst hoef je ook zeker niet te lijden op de kerstmarkt van Gent. Overal zie je prachtig versierde chaletjes met bijvoorbeeld strüdels en glühwein en andere ambachtelijke hapjes. Als je van lekker smullen in een intieme sfeer houdt, ben je in Gent zeker aan het juiste adres.

Gent leent zich ook uitstekend voor een weekendje of een dagje uit. Dagjesmensen en toeristen kunnen zich hier uitmuntend vermaken tijdens de kerstperiode. De stad straalt een warme sfeer uit en lijkt wel op een plaatje van een ansichtkaart. Niet alleen de kerstmarkt ademt een unieke sfeer uit, maar de gehele stad.

Etalages, winkels, restaurants, huizen en bedrijven: ze hebben allen één ding gemeen. Ze zijn met liefde versierd en zien er schitterend uit. Het maakt van Gent een fantastische stad die zeker een bezoekje waard is in november of december.

gent2

Het volledige wintergebeuren bevindt zich dit jaar op de Korenmarkt, E. Braunplein en het Sint-Baafsplein.

De kerstmarkt van Gent is een intieme kerstmarkt waar toch vanalles te beleven valt. Niet enkel de gezellige kerstkraampjes maken het de moeite waard, maar er vinden ook nog tal van andere evenementen en activiteiten plaats. Reden genoeg om je volledig te laten onderdompelen in de magische kerstsfeer van de Gentse Winterfeesten!

gent3