Kerstmarkt Dortmund

dortmundWanneer je toe bent aan een staaltje onvervalste kerstsfeer, dan is Dortmund een prima bestemming. Voor de 120e keer wordt er een kerstmarkt van formaat neergezet in het Ruhrgebied. Sterker nog: in Dortmund vind je één van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Liefst driehonderd kraampjes staan op je te wachten als je je richting Duitsland begeeft.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Dortmund

Op zoek naar een hotel in Dortmund?
Ontdek hier lastminute hotels!

Kerstmarkt
De kerstmarkt van Dortmund is een bekende onder Nederlanders. Vooral vanuit Venlo ben je zo in de stad, die een half miljoen inwoners telt. Dortmund heeft absoluut één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Driehonderd kraampjes met kunststukjes, kerstdecoraties, bijzonder speelgoed en nog veel meer bezorgen je een heerlijke tijd.

30.11.2010 Dortmund City - Weihnachtsbaum mit U Turm im Hintergrund - Adventsmarkt - Weihnachtsmarkt Dortmund - groesster Baum der Welt - Lichterglanz Copyright Fotograf Stephan Schuetze

Dortmund kent de nodige versnaperingen die je niet op iedere kerstmarkt tegenkomt. Uiteraard is de glühwein van hoog niveau en is er ook bier verkrijgbaar. En de bratwurst zal ook dit jaar niet ontbreken. Maar een echte aanrader is de Westfaalse barbecueham. Neem daarna ook nog even wat geroosterde amandelen en je kunt er de hele dag tegenaan!

Want een beetje energie heb je zeker wel nodig. De kerstmarkt is zeer uitgestrekt en beslaat meerdere pleinen en straten in de binnenstad. De kerstmarkt wordt gehouden in het centrum, maar loopt door naar de Hansa Platz, Petri Kirchplatz, Klepping Strasse en Reinoldi Kirchplatz. De donkere dagen worden langs de hele route tegenwicht geboden door de meest prachtige lichtjes.

Kerstboom en rondleiding
Het eerste dat je op zult vallen in Dortmund is de kerstboom in het centrum. Sterker nog: daar kun je bijna niet omheen. De boom is liefst 45 meter hoog en bevat bijna 50.000 lichtjes. Het is hét stralende middelpunt van de markt. Ga daarna zeker naar één van de rondleidingen die worden verzorgd. Er zijn verschillende rondleidingen beschikbaar:

  • Wandeling over de markt, met verhalen over lokale gebruiken en tradities
  • Begeleide rondleiding met de Segway
  • Rondleiding en verhalen over de kerstboom (gecombineerd met bakker-proeverij!)
  • Rondleiding met uitleg over de geschiedenis van de kerstmarkt en de gewoonten, inclusief bezoek aan de kerstman
  • Beklimming van de klokkentoren

Er is dus voor iedereen wat te beleven in Dortmund!

Kinderen
Ook voor kinderen? Ja, zeker voor kinderen! Er is een heus kerstdorp ingericht waar kinderen gedichten kunnen voordragen of liedjes kunnen meezingen. Ook is er een knutselhoek en kunnen kinderen hun eigen lekkernijen bakken. En aan de Reinoldikirche kunnen ze ook nog kennismaken met de pratende boom!

dortmund2