Kerstmarkt Leuven

leuvenDe kerstmarkt van Leuven is één van de oudste kerstmarkten van België. Dit kan je merken aan de prachtige authentieke sfeer die de kerstmarkt uitademt, vooral door zijn unieke streekproducten en traditionele lekkernijen. Op de kerstmarkt van Leuven komt iedereen samen genieten van de gezelligheid. Zowel jong als oud en zowel Leuvenaar als toerist.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2023
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Leuven

Maak jij er een volledig weekendje van? Bekijk dan de top 5 leukste dingen om te doen in Leuven.

Op zoek naar een hotel in Leuven, vlakbij de kerstmarkt?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


Tips om te doen in Leuven

In Leuven komt ook ieder jaar weer de kerstman op bezoek. Zijn huisje staat op een magisch plekje in het sparrenbos. Iedereen is meer dan welkom om hem een bezoekje te brengen. Onze kleinste kapoentjes mogen rondjes draaien op de stoomcarrousel en voor de grotere kindjes zijn er kerstverhalen.

De locatie van de kerstmarkt is dit jaar traditiegetrouw het Herbert Hooverplein en het Ladeuzeplein, in het centrum van Leuven.

leuven2

In de 140 kerstkraampjes vind je werkelijk alles terug. Een uniek geschenk dat je nergens anders kan vinden, de mooiste kerstdecoratie, vintage meubelen, verzorgingsproducten en zelfs cadeautjes voor je huisdier! Aan diversiteit is hier zeker ook geen gebrek. Je vindt hier niet enkel Belgische artikelen, maar je kan originele handgemaakte spullen vinden uit o.a. Polen, Zweden en Spanje.

En opnieuw wordt het ook een waar eetfestijn! Op de kerstmarkt van Leuven kan je genieten van de meest smakelijke lekkernijen waaronder pralines, ambachtelijke confituren, kerstfakkels, zoete ovenkoeken, oesters, Brusselse wafels, pannenkoeken enzovoort. Smullen maar!

Bij al dat lekkers hoort natuurlijk ook een drankje. Op de kerstmarkt van Leuven vind je niet alleen rode maar ook witte glühwein. Heb je liever jenever, champagne, een lekker Belgisch biertje, een irish koffie of een warme chocolademelk? Geen probleem, je vindt hier alle smaken terug!

Wil je weer even helemaal opwarmen? Dan kan je terecht in Grand Café Rudolf. In dit lekker verwarmde kerstmarktcafé kan je heerlijk nippen van een drankje terwijl je geniet van de sfeer van de kerstmarkt.

leuven1

De Leuvense kerstmarkt is niet voor niets verkozen tot gezelligste kerstmarkt van Europa. De talrijke kraampjes met hun authentieke, artisanale spullen en overheerlijke hapjes en drankjes brengen je helemaal in de kerstsfeer.