Kerstmarkt Innsbruck

Innsbruck, waar kennen we dat ook alweer van? Waarschijnlijk gaat er een lichtje branden bij wintersportliefhebbers. De hoofdstad van Tirol is immers een zeer populaire winterbestemming. En laat sneeuw en een zeer gezellige kerstmarkt nou net de perfecte combinatie zijn!

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024Kerstmarkt Innsbruck
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Innsbruck

Op zoek naar een hotel in Innsbruck?
Bekijk hier de speciale lastminute aanbiedingen

Welkom in Innsbruck, de 800 jaar oude plaats in Oostenrijk met de grootste en meest veelbelovende toekomstperspectieven. Je herkent de kleine stad aan de pittoreske architectuur en de geplaveide straten, verscholen achter de besneeuwde bergen waar de streek in het zuidwesten rijk aan is. Het is een populaire wintersport-bestemming, maar ook in de zomervakanties is Innsbruck drukbezocht. In het spectaculaire landschap in de deelstaat Tirol zijn er indrukwekkende bezienswaardigheden. Een nieuwsgierige reiziger komt hier zeker aan zijn of haar trekken. De middeleeuwse gebouwen, de tienduizenden studenten, het Fürstenburg kasteel met het gouden dak.

Kerst in Innsbruck
Vlak voor kerst is Innsbruck nog mooier. De kerstbomen, de kerstsfeer, de stalletjes en ga zo maar door: Innsbruck is ‘the place to be’ als het gaat om het proeven van de beste ambiance! En Innsbruck is slechts een uur en een kwartier van Amsterdam vandaan. Wanneer je het vliegtuig pakt, uiteraard! Probeer een stoel aan het raam te reserveren, zodat je de stad, de bergen en de rivieren al bij aankomst kunt bewonderen. Eenmaal geland ben je al onder de indruk van de stad, want de luchthaven is één van de mooiste ter wereld. Zeker wanneer het gesneeuwd heeft, ligt de luchthaven prachtig tussen de witte bergen.

Verschillende kerstmarkten
Je moet wel flink je best doen, wil je je vervelen tijdens je bezoek aan Innsbruck in de winterse periode. Het stadje stikt werkelijk van de kerstmarkten. Vooral in het centrum van de stad kun je er bijna niet aan ontsnappen (en waarom zou je ook?). De sfeer is ontzettend gezellig – zeker de top van Europa – en het eten is er heerlijk!

In Innsbruck is er voor ieder wat wils, want de kerstmarkten zijn verdeeld over drie verschillende locaties. In het centrum van de stad vind je de modernste van de drie. Aan het water vind je de speciale kerstmarkt voor kinderen. Ga je voor traditie? Dan is de markt in het oude centrum het bezoeken meer dan waard. Geniet van live muziek en torenblazers. En de glühwein is pas echt een traktatie wanneer het lekker fris is en je met je voeten in de sneeuw staat! Tip: drink eens een witte glühwein. Deze wordt gemaakt met onder andere kaneel, vanille en steranijs. Echt heerlijk!

 

 

 

Ben je gek op wintersport, dan sla je twee vliegen in één klap door meteen een bezoekje te brengen aan de kerstmarkt in Innsbruck. Het is goed te combineren met een paar dagen skiën of snowboarden, dus zo heb je dubbel zoveel plezier en kun je dubbel zo veel doen op één en dezelfde bestemming! Ook de hotels zijn er prima. Check voor een overzicht van hotels even de link bovenaan de pagina!