Kerstmarkt Dordrecht

De echte Dordtenaar weet het zeker. ‘Dordt’ is de oudste stad van Nederland. Rond 1400 was het trouwens ook de grootste stad van Nederland. Dordrecht kent een zeer interessante geschiedenis en is absoluut de moeite waard om te bezoeken. En als je dat dan toch van plan bent, doe dit dan in december. Dan vind je hier de grootste kerstmarkt van Nederland. Groot genoeg om het hele weekend te spenderen!

Openingstijden 2023Kerstmarkt Dordrecht in Nederland
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Dordrecht

Op zoek naar een hotel in Dordrecht?
Bekijk hier speciale lastminute prijzen!


Het is een leuke trivia-vraag: Waar staat de grootste kerstmarkt in Nederland? Inwoners van Dordrecht zelf weten het en zijn er trots op. Maar buiten Dordrecht is dit nog niet zo bekend. In de Zuid-Hollandse stad is besloten deze grootse kerstmarkt in een weekend te showen aan de rest van het land. De kerstmarkt bestaat maar liefst uit een ‘circuit’ van 2,5 kilometer lang waar honderden standjes en diverse attracties staan opgesteld.

Het parcours van de kerstmarkt Dordrecht loopt door de binnenstad, oftewel het hart van Dordrecht heen. Bijzonder aan deze kerstmarkt is dat deze ook langs de havens gaat, de trots van elke Dordtenaar. De haven is prachtig versierd met duizenden fonkelende lichtjes. Sfeervoller zal je een haven nooit meer tegenkomen, zelfs niet in Rotterdam! De haven van Dordrecht lijkt in de kerstperiode op een schilderij van de Hollandse Meesters.

dordrechtkerstmarkt

Wie een stad als Dordrecht in een weekend wil presenteren, moet nogal ambitieus zijn. En dat zijn ze in het stadje van Rene van der Gijp en Johan de Witt. Van vrijdag tot zondag staat de muziek aan en gaat de gezelligheid door. In bijna 300 kraampjes worden speciale handgemaakte kunstwerkjes en kaarten verkocht. En uiteraard kun je ook terecht voor kerstversieringen voor in je kerstboom. Aangezien er 35 horecapunten in de stad open zijn, hoef je je geen zorgen te maken over een hapje en een drankje.
Sterker nog: de muzikale winterterrassen behoren tot de meest gezellige van Nederland. Zorg daarom dat je met een lege maag de kerstmarkt op gaat!

Stadhuisplein
Een van de populairste plekjes in Dordrecht tijdens kerst is het Stadhuisplein. Dit jaar verandert het plein in een muzikaal winterterras. Onder meer enkele gospelkoren laten de kerstklassiekers horen en de chocolademelk en glühwein zal weer rijkelijk vloeien.

Op vrijdag- en zaterdagavond is de beroemde sing-a-long: gezellig met honderden anderen meezingen met moderne en klassieke kerstnummers. Warme chocolademelk en koek zijn gratis en ook tekstboekjes worden kosteloos uitgedeeld. Smeer de keelbanden dus maar!

kerst-ijsbaan-dordrecht-2

Kerktuin
Iets minder bekend, maar zeker even een bezoekje waard: de Kerktuin. Deze tuin is tijdens de kerstmarkt sensationeel aangekleed. Maar liefst honderdduizend lichtjes verlichten de tuin. Echt een bezoekje waard.

Tot slot staat er natuurlijk ook een ijsbaan in Dordrecht. Schaatsen zijn te huur voor iedereen die zich eens op het gladde ijs wil begeven.