Kerstmarkt Bonn

Deze kerstmarkt vindt plaats op en rondom de Münsterplatz, Bottlerplatz en de Friedenplatz, deze pleinen worden verbonden door de voetgangerszones. Hierdoor is het toch een groot, gezellig geheel.

Zoete lekkernijen en lekkere glühwein maken zo’n evenement helemaal af. Als je hier allemaal optimaal van wilt genieten, is de kerstmarkt in Bonn een ideale optie om eens over na te denken.

Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2024
Bekijk de openingstijden van kerstmarkt Bonn

Zoek je een hotel in Bonn?
Ontdek hier de voordeligste prijzen.

bonn1

Kerst vieren in Bonn

Kerstmarkten staan natuurlijk bekend om de overweldigende sfeer, de schitterende lampjes, de gezellige muziek en de heerlijke hapjes en drankjes. Zoete lekkernijen en lekkere glühwein maken zo’n evenement helemaal af. Als je hier allemaal optimaal van wilt genieten, is de kerstmarkt in Bonn dé perfectie plaars. Kerstmarkt Bonn

Net zoals bij iedere grote kerstmarkt, is ook de markt in Bonn voorzien van prachtige decoraties. Honderden lampjes en passende muziek die door de straatjes galmt, maken het beeld compleet. Natuurlijk is er ook voor iedereen genoeg glühwein te vinden, evenals lekkernijen als gepofte kastanjes, typisch Duitse worsten en peperkoeken. Op deze manier kom je nooit iets te kort als het gaat om lekker eten of drinken. Natuurlijk horen deze dingen bij een geslaagd evenement dat draait om sfeer. Het zorgt voor een echte Duitse bourgondische ervaring!

Natuurlijk zijn er ook talloze mogelijkheden om jezelf te voorzien van mooie hebbedingetjes. Voor je kerstinkopen moet je in Bonn zijn. Je kunt er uren snuffelen bij kraampjes die kerstdecoraties of cadeaumateriaal verkopen. Niet alleen standaard spullen kun je er vinden, ook originele, traditioneel handgemaakte koopwaren. Zoek de mooiste pareltjes uit onder het genot van prachtige, sfeervolle muziek op de achtergrond en met een lekkere warme chocomel in je handen. Qua muziek is er voor ieder wat wils, zolang het maar aansluit op de winterse periode van het jaar. Van klassieke muziek tot traditionele kerstliedjes; alles komt voorbij tijdens deze kerstmarkt in Bonn.

bonn2

Geniet van het amusement

Op het Münsterplatz wordt vooral amusement aangeboden in de vorm van georganiseerde programma’s, voor zowel kinderen als volwassenen. Je kunt er werken aan het maken van je eigen kerstkaarten of bijvoorbeeld leren glasblazen. Op de Bottlerplats kom je terecht bij talloze kraampjes die allerlei kerstgerelateerde artikelen aanbieden. Van traditionele kribben tot kunsthandwerken zijn hier te vinden. Ook de zelfgemaakte kaarsen zijn een specialiteit op de kerstmarkt in Bonn.

Zoals je nu wel begrijpt is de kerstmarkt in Bonn een sprookjesachtige ervaring. Er staan allerlei kerststalletjes opgesteld en kraampjes met handwerkers er achter. Overal kun je diverse kerstversieringen kopen, zodat je je eigen huis kunt omtoveren in een eigen winter wonderland. Op deze manier kun je de sfeer van de kerstmarkt thuis nog weken voortzetten. Voor je het weet is het jaar weer voorbij en staat kerst voor de deur. Dan is het weer tijd om naar Bonn te vertrekken om weer heerlijk in die gezellig kerststemming te komen. Nergens anders kan dit beter dan op een Duitse kerstmarkt.

kerstmarkt bonn