Kerstmarkt Delft

Delft is één van de bijzondere steden van Nederland. Naast het feit dat het een echte universiteitsstad is, is het ook qua geschiedenis een stad van formaat. Zo werd Willem van Oranje er vermoord. Gelukkig zijn er tegenwoordig vrolijker activiteiten aan de gang. De Donkere dagen van Delft betekenen nu niets anders dan plezier en een zeer gezellige kerstmarkt.

Van plan om een weekendje naar Delft te gaan? Bekijk hier dan de top 5 bezienswaardigheden in Delft.

Openingstijden 2023
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkt in Delft

Op zoek naar een hotel in Delft?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen

delfttt

De kerstmarkt in Delft is onderdeel van een nog veel groter gebeuren: De Donkere dagen van Delft. Deze dagen worden afgetrapt met de Lichtjesavond, een ware traditie in Delft. Tienduizenden Delftenaren komen kijken hoe de prachtige kerstboom in de historische binnenstad wordt verlicht. Er is een heel programma omheen gebouwd en zelfs aan de kinderen wordt gedacht met een heuse junior-versie van de Lichtjesavond.

Kerstmarkt Delft in Nederland

Schaatsbaan
Vanaf de ontsteking van de kerstboom is Delft volledig in kerstsferen en zijn er dagelijks activiteiten voor jong en oud te beleven. Zo is er een wensboom, een lichtjescafé en zijn er de nodige tentoonstellingen te zien. Maar kerst is natuurlijk niet compleet zonder op de ijzers te hebben gestaan. De organisatie van Winters Delft zorgt ervoor dat jij je kunsten weer kunt vertonen. Ga gezellig schaatsen met je vrienden, familie of collega’s. Het prachtige winterdorp aan de TU Delft is overigens ook een zeer geschikte locatie om onder het genot van een lekkere mok chocolademelk lekker bij te kletsen.

Kerstmarkt
Met al die activiteiten zou je de kerstmarkt haast vergeten, maar daar doe je de markt in Delft echt tekort mee. Op Lichtjesavond is er een zeer sfeervolle kerstmarkt te vinden. Je vindt er de leukste cadeautjes, de lekkerste hapjes en nog veel meer. En omdat iedereen al is uitgelopen voor de verlichting van de boom, is het extra gezellig in de binnenstad. Blijf dus zeker even hangen voor deze gezellige kerstmarkt. Op 12 december vind je overigens ook nog een knusse kerstmarkt aan de Sint Jorisweg. Leuk voor het hele gezin!

delftt