Kerstmarkt Zwolle

Wie nog nooit in Zwolle is geweest, moet daar zeker even gaan kijken. Deze prachtige, oude, maar vooral levendige studentenstad bruist. En rond de kerstdagen is er voldoende te doen. We lichten er een aantal voor je uit, maar kunnen je nu alvast al verklappen dat het grootse IJsbeeldenfestival terugkeert naar Zwolle. Alle reden dus om deze Hanzestad te bezoeken.

Opgelet: Alle openingstijden zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen door de ontwikkelingen omtrent het coronavirus. Het is aangeraden om de huidige maatregelen na te kijken voor je bezoek aan de Kerstmarkten. Wil jij op de hoogte blijven van annuleringen en ander belangrijk nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Openingstijden 2021Kerstmarkt Zwolle
Bekijk hier de openingstijden van de kerstmarkten in Zwolle

Op zoek naar een hotel in Zwolle?
Bekijk hier de speciale lastminute prijzen

Tips Zwolle:

Het Nederlands IJsbeeldenfestival is een geweldig evenement voor jong en oud. Er wordt dit jaar flink uitgepakt binnen het thema ‘R-ijs door de tijd’. Wil jij erbij zijn? Lees snel verder, want wij geven kaartjes weg.

Winterworld Zwolle
Er is dit jaar geen ijsbaan en horeca te vinden op het beroemde Rodetorenplein in Zwolle. Een teleurstelling? Voor sommige mensen zeker. Maar dat betekent niet dat Zwolle niet volledig in kerstsferen gaat. Er wordt namelijk voldoende georganiseerd. Het is dus nog altijd de moeite waard om naar Zwolle te gaan.

Kerstevent Zwolle
Eén van de evenementen is het Kerstevent in Zwolle. Op verschillende plekken in de stad organiseert deze stichting onder meer activiteiten en optredens. Zo kun je een bandje verwachten, Bijbelse figuren die door de stad lopen, workshops, verschillende koortjes en een aantal verwarmde tenten. Ook is er een grote, levende kerststal en een dance plein. De jongere kinderen kunnen op het kidsplein terecht.

Het doel van de stichting is het kerstverhaal op een originele, eigentijdse en prettige manier opnieuw vertellen. Eén van de hoogtepunten zal het kerstkoor zijn, waaraan alle deelnemers en vrijwilligers – en dat zijn er meer dan honderd – meedoen. Dit kerstevent wordt slechts één dag georganiseerd, dus als jij hier graag bij wilt zijn, bekijk dan zeker even de datum bij onze openingstijden. Dit evenement wil je vast en zeker niet missen.

Verhalen Festival
Nieuw tijdens de Zwolse feestdagen is het beroemde Verhalen Festival. In het weekend voor kerst zijn de verhalen letterlijk en figuurlijk op iedere hoek van de straat te vinden. Door verschillende routes te volgen door de stad kun je verschillende soorten verhalen aanhoren. Zo is er een muziekroute, een themaroute of een spookroute! Allemaal zeker de moeite waard. Je ziet ook direct iets van de mooie stad Zwolle.

IJsbeeldenfestival
Het IJsbeeldenfestival wordt dit jaar wederom in Zwolle opgezet. Wederom, omdat ook vorig jaar alle ijsbeelden in de Hanzestad stonden. Helaas stortte een tent in, waardoor het festival werd afgelast. Liefhebbers kunnen dus alsnog naar de IJsselhallen reizen voor een geweldig dagje genieten van de mooiste sculpturen! Het thema van dit jaar is ‘R-ijs door de tijd’. De beste ijskunstenaars ter wereld showen hun creaties en een dagje IJsbeeldenfestival is dus meer dan de moeite waard!

Overige activiteiten
Er is nog veel meer te doen in Zwolle tijdens de kerstdagen. Van leuke regionale kerstmarkten tot lichtbeeldenroutes. Bekijk deze evenementen in ons overzicht met openingstijden.